Hirdetés
Nemfizetési dominó indulhat PDF Nyomtatás
2011. december 09. péntek, 09:00

vizcsapVeszélyes tendencia kezdete lehet, ha egyre több település elhalasztja a közműdíjak fizetését, arra gondolva, hogy a kormány nem merné felvállalni városok csődjét – írja a Világgazdaság.

Egyre több önkormányzat gondolja úgy, hogy nem érdemes fizetni a közművekért, úgyis segít majd az állam. Legalizálnák a lopást – így jellemezte röviden Lázár János energiaügyi javaslatát a szektor egyik szereplője. A Fidesz frakcióvezetője azt javasolta, hogy többek közt az önkormányzati intézményekben ne lehessen kikapcsolni a közműszolgáltatást akkor sem, ha nagy tartozás halmozódott fel. Lázár szavait sokan ígéretnek vélik, az önkormányzatok közt egyre nagyobb a nem fizetés aránya.

Az elmúlt hetekben két olyan esetet már láthattunk – Esztergomban, illetve Várpalotán –, amikor más ügy miatt, de nagy tartozást felhalmozó településeken segített az állam, az ottani példa pedig felbátoríthat másokat is, hogy a racionalitás határait is átlépjék a költekezésben, az állami mentőövben bízva. Információink szerint leginkább a kisebb és a közepes nagyságú településeken kezd divatos lenni a felelőtlenség. Ahogy egy önkormányzati forrásunk fogalmazott: leginkább az olyan kistelepüléseken válhat gyakorlattá ez, „ahol óvoda vagy iskola van, kvázi egyszerű ember a polgármester, és játszani akar”, a nagyvárosok országos politikában is otthonosabban mozgó vezetői nem feltétlen vállalnák fel a nemfizetéssel járó politikai kockázatokat. Egy másik forrásunk vitatkozik ezzel: azokban a példákban, amiket ő lát, nem lehet egyértelműen a méret alapján kiválogatni a rossz adósokat. Többen is pletykálnak településekről, ahol baj lehet a fizetési szándékkal, a legnagyobb városok a gyanús helyek közül néhány tízezer lakosúak.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #2 nem értem! 2011-12-14 15:14
Szerintem is inkább a városoknál kellene jobban szét nézni, nekünk a folyószámla- és munkabérhitelen nincs is más hitelünk. Igy ezeket figyelembe véve is 8000 ft/fő. Akkor hol is gazdálkodnak rosszul? Ja és valóban, ha megszüntetik a kis önkormányzatoka t , minden adósság eltűnik!!( legalábbis ők így gondolják)
Ez igen !! Nem a kis önkormányzatok adósították el az országot, sem az önkormányzati rendszert!
Idézet
 
 
+4 #1 Pénzügyes 2011-12-10 22:12
„Információink szerint leginkább a kisebb és a közepes nagyságú településeken kezd divatos lenni a felelőtlenség.” Ha ezen azt kell érteni, hogy felnyílt a szeműk, hogy tanultak a nagy, nagyobb önkormányzatok gyakorlatából - eladósodás, kötvénykibocsát ás, meg minden - illetve a kormány intézkedéseiből - megyei intézmények tokkal-vonóval való átvétele, felelősség, meg szankció nuku - akkor miért ne! Bár ez pénzügyszakmail ag, egyszerű józan paraszti ésszel gondolkodva mindenképpen elítélendő! „ahol óvoda vagy iskola van, kvázi egyszerű ember a polgármester, és játszani akar” Na ne!!! Finoman fogalmazva ilyet nem illik mondani!!! Az egyszerű - az én értelmezésem szerint a józan paraszti ésszel gondolkodó egyszerű ember nagyszerű ember, tanulhatnának tőlük a politikusok, de ha sokszor orrba vágják, behúzzák az embert a csőbe, - forrásszabályoz ás, ÖNHIKI, elvtelen megsegítés stb-stb. - előbb utóbb tanul, illetve megszokik, vagy megszökik, s jön helyette egy nem nagyszerű ember, akinek minden mindegy. ők (nem véletlen a kisbetű) játszanak, mi meg egyszerű, bérből fizetésből élő emberek „szívunk mint a torkos borz”. Nagyon-nagyon kellene már egy korrekt, megbízható feladat- feladatarányos elosztási mechanizmus, meg felelősség, meg szankció! Ezek nélkül nem hiszem, hogy valaha is rendet lehet tenni ebben a szerencsétlen, zűrzavaros szituációban.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • ...ezt a hírportált egyébként kormányunk is olvassa, vagy csak az aláb... Tovább...
 • ...jah! Azt hittem már nekünk (köztisztviselő knek) emelnek már valami... Tovább...
 • És a támogatás felélése, meg a választások után újra BEZÁR a bolt ! Tovább...
 • Tehát pl. egy 15 milliárd Ft közpénzből megépített stadiont odaadunk v... Tovább...
 • ...szokás szerint, semmi nem lesz!Jahde. Munka, munka, munka... Tovább...
 • 2023-ban pedig 2 százalékkal nő" - ez most vicc akart lenni ugye? Közt... Tovább...
 • A jelenlegi kormány semmibe veszi a pedagógusokat - akik a jövő nemzed... Tovább...
 • Kistelepülés: Családsegítők megkapták a 10 nap pótszabadságot a covid ... Tovább...
 • És az önkormányzati köztisztviselők kel mi lesz???!!! A költségvetési ... Tovább...
 • Olyan bruttó/nettó (átlag) keresetekről beszélünk ami egy vicc.....nek... Tovább...
 • Kérdés - miért csak a munkáltatók adóterheit csökkenti a kormány??? A ... Tovább...
 • A MÁV, mint állami vasúttársaság jelenlegi állapotában működésképtelen... Tovább...
 • A kis falvakból már eltűnt az iskola, az óvoda, a háziorvos, a takarék... Tovább...
 • Ha 200.000.-Ft lesz a minimálbérez a köztisztviselők nél, közalkalmazo... Tovább...
 • Köztisztviselő voltam, még mindig tudok röhögni ezen a témán. Tovább...