Hirdetés
Fűtésre nem futotta, az Azori-szigetekre mégis elutaztak a fideszesek PDF Nyomtatás
2011. december 06. kedd, 08:30
lyukasAz Azori-szigeteken tartották az Európai Régiók Gyűlésének éves közgyűlését, amin tizenkét magyar megyei elnök is részt vett - számolt be a Blikk. A fideszes politikusok annak ellenére utaztak el, hogy a felmerülő költségeket a meghívottak, vagyis főként a nehéz anyagi helyzetben levő megyei önkormányzatok állták, amelyek súlyos adósságait néhány hete vállalta át az állam.

 

Bár a Pest megyei önkormányzat fizetésképtelensége miatt bő egy hónappal ezelőtt nem volt fűtés az iskolákban, Szűcs Lajos fideszes közgyűlési elnök is elutazott az Azori-szigetekre. A Blikk úgy tudja, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökeként ő szervezte az utat kollégáinak. Közleményében az önkormányzat azt írta: egy romastratégia miatt repültek nagy számban magyar politikusok a négy és fél ezer kilométernyire fekvő szigetcsoportra.

Ambrus András Pest megyei sajtófőnök szerint a megyei elnökök főleg azért utaztak a közgyűlésre, hogy Mengyi Roland fideszes képviselő (Borsod megyei elnök) páneurópai romastratégiája mellett lobbizzanak. A tervet el is fogadta a közgyűlés, ami azért fontos, mert a szervezetnek nagyon erős az érdekérvényesítő képessége az Európai Unióban - mondta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is volt olyan iskola, ahol nem volt pénz a fűtésre, a megyei önkormányzatnak 10 milliárd forint az adóssága.

Nógrád megyében az anyagi nehézségek miatt májusban kellett leállítani az ösztöndíj kifizetéseket, Becsó Zsolt (Fidesz) mégis ugyanúgy kiutazott a közgyűlésére. A Blikk megkérdezte, miért tartotta fontosnak a részvételt, Becsó azonban későbbre ígért tájékoztatást. A Somogy megyei elnök, Gelencsér Attila sem hagyta ki az egzotikus utat, önkormányzata 12 milliárd forintos adósságot halmozott fel idáig.

Az egyelőre nem derült ki, ki volt a másik nyolc megyei elnök, aki az Azori-szigeteken ülésezett. Lázár János frakcióvezető hétvégén azt nyilatkozta: „Nem hiszem azt, hogy az Azori-szigeteken a magyar önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban új ismereteket tudtak szerezni”.

A megyék között vannak kivételek is: Varga Zoltán MSZP-s képviselő, aki 2002 és 2006 között állt Békés megye élén, azt mondta a lapnak: „Mivel borsos tagdíjat kell fizetni az Európai Régiók Gyűlésében, ezért Békés megye kilépett onnan, mivel drágának és okafogyottnak éreztük az ottani tagságunkat.”

Az azori-szigeteki közgyűlés múlt hét szerdán kezdődött, de a megyei vezetőknek már kedden el kellett indulniuk, hogy odaérjenek, mivel a repülőút egynapos. Az érintett politikusok a múlt hétfői parlamenti ülést még végigszavazták, keddtől kivették a szabadnapjaikat, és már a bizottsági üléseiken sem voltak jelen a jegyzőkönyvek tanúsága szerint. A konferencia négy napig, egészen szombatig tartott, de az utolsó nap már csak a kirándulásokról szólt a program szerint.

Arra a kérdésre, hogy mennyibe került az azori-szigeteki utazás, egyelőre nem kapott választ a Blikk. A legolcsóbb repülőjegyek 120 ezer forinttól kezdődnek, a résztvevőknek kedvezményes áron kínált négycsillagos szállodai szobák 50–70 euróba (15–21 ezer forint) kerültek fejenként és éjszakánként. Az egyéb kiadásokkal együtt összesen több millió forintba kerülhetett a tucatnyi fideszes politikus azori-szigeteki túrája.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • ...ezt a hírportált egyébként kormányunk is olvassa, vagy csak az aláb... Tovább...
 • ...jah! Azt hittem már nekünk (köztisztviselő knek) emelnek már valami... Tovább...
 • És a támogatás felélése, meg a választások után újra BEZÁR a bolt ! Tovább...
 • Tehát pl. egy 15 milliárd Ft közpénzből megépített stadiont odaadunk v... Tovább...
 • ...szokás szerint, semmi nem lesz!Jahde. Munka, munka, munka... Tovább...
 • 2023-ban pedig 2 százalékkal nő" - ez most vicc akart lenni ugye? Közt... Tovább...
 • A jelenlegi kormány semmibe veszi a pedagógusokat - akik a jövő nemzed... Tovább...
 • Kistelepülés: Családsegítők megkapták a 10 nap pótszabadságot a covid ... Tovább...
 • És az önkormányzati köztisztviselők kel mi lesz???!!! A költségvetési ... Tovább...
 • Olyan bruttó/nettó (átlag) keresetekről beszélünk ami egy vicc.....nek... Tovább...
 • Kérdés - miért csak a munkáltatók adóterheit csökkenti a kormány??? A ... Tovább...
 • A MÁV, mint állami vasúttársaság jelenlegi állapotában működésképtelen... Tovább...
 • A kis falvakból már eltűnt az iskola, az óvoda, a háziorvos, a takarék... Tovább...
 • Ha 200.000.-Ft lesz a minimálbérez a köztisztviselők nél, közalkalmazo... Tovább...
 • Köztisztviselő voltam, még mindig tudok röhögni ezen a témán. Tovább...