Hirdetés
Győr fütyül a plázastopra PDF Nyomtatás
2011. december 01. csütörtök, 09:03
plazaGyőrött egy rendezési tervmódosítással megteremtették az előfeltételeit annak, hogy az Auchan bevásárlóközpont elkezdje a jogi eljárást egy nagyáruház és több szaküzlet megépítésére. Pedig a fideszes polgármester saját maga is megszavazta a parlamentben a plázastopról szóló jogszabályt – írja a Népszabadság.

 

– Én is megszavaztam a plázastopot az Országgyűlésben – mondta Borkai Zsolt parlamenti képviselő, győri polgármester a keddi közgyűlésen, ahol előzetes területfejlesztési döntést hoztak egy „nagykiterjedésű bevásárlóközpont" kialakításához szükséges tervmódosításról.

Borkai elmondta: a Győről Pápára vezető út mentén tervezett kereskedelmi fejlesztésnek – melynek a régészeti előmunkálatai már régóta folynak – a beruházói a város és a közlekedők számára több előnnyel járó kötelezettségvállalásra tettek ajánlatot. Kétszer két sávos utat és csomópontot építenének ki a helyszínen, az általuk felajánlott infrastruktúra-fejlesztés teljes értéke eléri az egymilliárd forintot.

A plázastopról szóló törvény pontos végrehajtási utasításából derül majd ki, hogy a már elkezdett vagy eljárás alatt álló beruházások esetén miként jár el a szakminiszter, hangsúlyozta Borkai, s megtoldotta azzal: az önkormányzat mostani döntése csak annyit jelent, hogy nem zárta ki teljesen a lehetőségét egy régebb óta tervezett beruházásnak.

Az írásos előterjesztés szerint egyébként első ütemben élelmiszer áruház épülne, ezt követően pedig bútor-, sport- és barkácsáruházak, ezen kívül gyorsétterem és autómosó. A fejlesztés kedvező hatásai között említi az önkormányzati dokumentum a munkahelyteremtést, a gazdaságélénkítést s a biztonságosabb közlekedést is.

A győri képviselők huszonegy igen szavazattal és három tartózkodással, ellenvoks nélkül járultak hozzá a tervmódosításhoz.

Győrhöz kapcsolódik az a hír is, amelyről a ugyancsak a Népszabadság számol be, s amely szerint a jelenlegi 700-ról 900 forintra emelné az éves építményadót 2013. január elsejétől Győr önkormányzata - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Simon Róbert Balázs (Fidesz-KDNP) pénzügyekért felelős alpolgármester.

Közlése szerint a megyei jogú város közgyűlése december 16-án tárgyalja az előterjesztést. Az indítvány elfogadásával 2013-tól évente 550 millió forinttal nőhetnek a város bevételei. Az alpolgármester elmondta, hogy 2003 óta nem emelték a díjat; ez a törvényben rögzített plafon 44,3 százaléka, miközben Veszprémben például 68,5 ez az arány.

Utalt arra is, hogy a vállalkozásoknak Magyarország uniós csatlakozása óta sem kedvezményt, sem mentességet nem adnak, a magánszemélyek azonban élhetnek ilyen lehetőséggel. Ennek következtében az évi 1,9 milliárdos befizetések 95 százaléka vállalkozásoktól érkezik.

Simon Róbert Balázs hangsúlyozta: a magánszemélyeknek nyújtott kedvezmények emelésével el fogják érni, hogy csak a vállalkozások által befizetendő összegek emelkedjenek. Megemlítette azt is: a KSH adataival számolva a 2003-ban megállapított 700 forintos összeg most reálértéken 1008 forint lenne.

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • ...ezt a hírportált egyébként kormányunk is olvassa, vagy csak az aláb... Tovább...
 • ...jah! Azt hittem már nekünk (köztisztviselő knek) emelnek már valami... Tovább...
 • És a támogatás felélése, meg a választások után újra BEZÁR a bolt ! Tovább...
 • Tehát pl. egy 15 milliárd Ft közpénzből megépített stadiont odaadunk v... Tovább...
 • ...szokás szerint, semmi nem lesz!Jahde. Munka, munka, munka... Tovább...
 • 2023-ban pedig 2 százalékkal nő" - ez most vicc akart lenni ugye? Közt... Tovább...
 • A jelenlegi kormány semmibe veszi a pedagógusokat - akik a jövő nemzed... Tovább...
 • Kistelepülés: Családsegítők megkapták a 10 nap pótszabadságot a covid ... Tovább...
 • És az önkormányzati köztisztviselők kel mi lesz???!!! A költségvetési ... Tovább...
 • Olyan bruttó/nettó (átlag) keresetekről beszélünk ami egy vicc.....nek... Tovább...
 • Kérdés - miért csak a munkáltatók adóterheit csökkenti a kormány??? A ... Tovább...
 • A MÁV, mint állami vasúttársaság jelenlegi állapotában működésképtelen... Tovább...
 • A kis falvakból már eltűnt az iskola, az óvoda, a háziorvos, a takarék... Tovább...
 • Ha 200.000.-Ft lesz a minimálbérez a köztisztviselők nél, közalkalmazo... Tovább...
 • Köztisztviselő voltam, még mindig tudok röhögni ezen a témán. Tovább...