Hirdetés
Egész évben 2023 forintért utazhatunk Veszprémbe PDF Nyomtatás
2023. január 25. szerda, 09:30

vasut0Kedvezményes menetjegyet vezetett be a MÁV-START Európa Kulturális Fővárosának kiemelt programjaira. A 2023 forintos vasúti jegy január 16-ától az ország bármely pontjáról elérhető, és oda-vissza utazásra jogosít fel év egészben.

Veszprém nyerte el a 2023 Európa Kulturális Fővárosa címet, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program hivatalos megnyitója 2023. január 21-én lesz Veszprémben – írja közleményében a MÁV-START.

A VEB2023 EKF program egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért is kiemelten fontos, hogy a rendezvények is fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve működjenek, ezért a MÁV-START január 16-ától kedvezményes menetjegyet vezetett be a programsorozat sikere, valamint a közösségi közlekedés szerepének hangsúlyozása érdekében.

A vasúttársaság közleménye szerint a kiemelt programokra az egész évben kedvezményes Veszprém–Balaton 2023 EKF jegyet válthatnak az utasok, szimbolikus, 2023 forintért, amely oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról. A jegy csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges díjat meg kell hozzá váltani.

Mint írták, a jegyeket mind online, mind személyesen, a MÁV-START pénztáraiban megválthatják az érdeklődők, az önkiszolgáló csatornákra érvényes 5, illetve 10 százalékos kedvezmény az EKF-jegyre azonban nem vonatkozik. A Veszprém–Balaton 2023 EKF jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján, napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján, napjain illetve a rendezvényeket követő napon érvényes.

A közleményben kiemelték, hogy az elővételi szabályok érvényesek a Veszprém–Balaton 2023 EKF jegyre is, vagyis legkorábban 60 nappal a tervezett utazás előtt lehet megvásárolni. A kedvezményes jegy már a január 21–22-i megnyitóra is érvényes, legközelebb pedig az áprilisi Blues Fesztiválra lehet majd megváltani. A kedvezményes vasúti jegy a GYSEV területén is érvényes.

A megnyitót követően a MÁV-START és a Volánbusz éjszakai mentesítő járatokat is indít, valamint plusz FLIRT-egységeket állít be a vasúttársaság Veszprémből Székesfehérváron keresztül Budapestre, a környező településekre pedig a Volánbusz biztosít többletjáratokat az utasoknak többek között Ajka, Pápa, Zirc, Balatonfüred, Siófok, Székesfehérvár, Tapolca és Balatonalmádi irányába.

(Index.hu)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...
 • Mese a köbön! Tovább...
 • Késő, már megtörtént! A kis falvakban nincs munkahely, bolt,posta, orv... Tovább...
 • A köztisztviselők "bérmegállapodá sa" hol van??? Azzal történt valami? Tovább...
 • Magyarországon - ha kormányközeli vagy - lophatsz milliárdokat, mert n... Tovább...
 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...