Hirdetés
Kiderült, hol igényelték a legtöbben a falusi csok-ot PDF Nyomtatás
2020. január 31. péntek, 09:30

falusA falusi családi otthonteremtési kedvezmény 2019. július 1-jei bevezetésétől számított első négy hónapban csaknem 2700 támogatási szerződést kötöttek a családok – derült ki Tállai András pénzügyminiszter-helyettes parlamenti írásbeli válaszából. A dokumentum szerint, egyáltalán nem a Balatonnál veszik igénybe a legtöbben a falusi csok támogatást, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - írja a Magyar Nemzet.

Az Orszá­ggyűlés honlapján elérhető dokumentum szerint 1016 kistelepülés között oszlottak meg a támogatások, (az összesen 2486, az elmúlt években fogyó lélekszámú települések közül) 2019. július elseje óta. Tállai András pénzügyminiszter-helyettes válaszában arra is kitért, hogy valamennyi megyében voltak már szerződéskötések, a legtöbb támogatási ügylet pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (360 szerződés) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (235 szerződés) településein mutatható fel. Sőt, ebben a két megyében található szám szerint is a legtöbb olyan helység, ahol legalább egy család igényelte már a falusi csokot.

Az elmúlt hetekben több olyan cikk is megjelent a médiában, ami arra utalt, hogy a Balaton-parti és a Pest megyei települések a legkeresettebbek a falusi csok iránt érdeklődők körében. Ennek kapcsán Jakab Péter orszá­ggyűlési képviselő indított egy parlamenti írásbeli kérdést, amiben választ szeretett volna kapni rá, hogy valóban igaz-e, hogy ezeken a helyeken volt a legnagyobb érdeklődés.

Tállai András válaszában amellett, hogy leírta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében igényelték a legtöbben a falusi csok-ot, kitért arra is, hogy Fonyódon, Tihanyban, Balatonvilágoson, Balatonkenesén és Badacsonytomajon összesen 18 támogatási szerződést kötöttek, amiből látszódik, hogy egyáltalán nem a balatoni településeken a legnagyobb a valós igénybenyújtás a falusi csok iránt. Érdemes különválasztani a valós igényléseket, illetve azokat az érdeklődéseket, amelyek a lehetséges adásvételek számát mutatják. A balatoni, illetve a Pest megyei települések valóban a legkeresettebb területek szoktak lenni, ebből azonban nem következik, hogy valóban ezeken a helyeken lenne a legtöbb falusi csok-igénylés.

Falusi csok A Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék falusi csok település keresője: egyedi információk, lakásárak, népszámlálási adatok, gazdasági statisztikák, egyéb mutatók 2486 településről.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...
 • A hatóság a döntését éven belül visszavonhatja, és hozhat helyette új... Tovább...
 • Bocsi, de tavasz óta szinte minden kőzműv.int.stb. zárva van, vagy kor... Tovább...
 • A mélyszegénység Magyarországon nem szűnt meg - javasolnám a KSH stati... Tovább...
 • A kutya se jön már ide dolgozni! Innen csak elmennek/felmon danak az e... Tovább...
 • Az én fizetésem közelében sincs! Tovább...
 • ...lassan minden önkormányzatban IS lesznek és vannak pozitív tesztese... Tovább...
 • Hogyis??? Mikor nem működhetnek a testületek, mert a polgármester gyak... Tovább...
 • Ezen az intézkedésen látszik igazán, hogy milyen szegénység van Magyar... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál dolgozó és az önkormányzatoka t működtető 30.000... Tovább...
 • A fiam középiskolájába n 8:15-kor kezdődnek az órák. Sokan a környező ... Tovább...
 • A magyar államháztartás hiánya 2020. júliusában elérte az egész évi te... Tovább...