Hirdetés
Novemberben a fenntarthatóság fővárosa lesz Budapest PDF Nyomtatás
2016. november 18. péntek, 08:30

suscoA november 16-án megrendezésre kerülő SUSCO Budapest 2016 – Víz és a Város, az Antall József Tudásközpont (AJTK) fenntartható fejlődésről szóló konferenciasorozatának idei rendezvénye, amely egy kelet-közép-európai fókuszú fenntartható fejlődési fórum és szakértői hálózat létrehozását célozza.

November 17-én pedig a fenntarthatóság másik fontos területével, a megújuló energetikával foglalkozik a kormányzati szektort, az uniós intézmények vezetőit, illetve a megújuló energetika piacvezető vállalatait felvonultató Cleantech konferencia.

Az eseményen a legfontosabb szakértők vetik majd össze a térség kihívásait és bevált gyakorlatait a közös megoldások felkutatása érdekében. Az évente megrendezett SUSCO Budapest célja a régió kormányzati, tudományos, vállalati és civil szektorainak szereplői közötti párbeszéd erősítése a fenntarthatóság és a városi vízgazdálkodás témakörében. A konferencia kísérőrendezvényeként idén immár harmadik alkalommal rendezik meg a SUSCO Youth Forumot, melynek célja, hogy lehetőséget biztosítson egyetemi hallgatók és fiatal szakértők számára a fenntartható fejlődés témakörébe tartozó kérdések megvitatására.

„A világ népességének mintegy fele él városokban, ám az előrejelzések szerint 2050-re ez az arány elérheti a 60 százalékot is” – mondta Kégler Ádám, az AJTK nemzetközi igazgatóhelyettese. A globális vízigény ugyanezen időszakban 55 százalékkal emelkedik majd, miközben az évszázad közepére globálisan mintegy négymilliárd ember él majd vízhiányos területeken. Az előrejelzések szerint így kiélezett verseny alakul majd ki a nagyobb fogyasztók – a mezőgazdaság, az energiatermelés és a városok – között, ami a vízellátás biztonságát is veszélybe sodorhatja. A nemzetközi tapasztalatok alapján a fenntartható városi vízgazdálkodási rendszerek hiánya nemcsak a legszegényebb, de akár a fejlett országokban is súlyos problémákat jelenthet, a városok számára ezért kulcskérdés a vízzel összefüggő kockázatok csökkentése, valamint a pénzügyileg is fenntartható vízellátás és szanitáció biztosítása a városlakók számára. Magyarország lakói átlagosan fejenként közel 100 liter vizet fogyasztanak naponta, a fővárosban 150, nagyobb vidéki városokban 120, kisebb falvakban pedig mintegy 60 litert.

November 17-én a fenntarthatóság másik fontos területével, a megújuló energetikával foglalkozik a kormányzati szektort, az uniós intézmények vezetőit, illetve a megújuló energetika piacvezető vállalatait felvonultató Cleantech konferencia. Az AJTK és a Wilfried Martens Európa Tanulmányok Központ együttműködésében, az Európai Parlament támogatásával megvalósuló esemény a megújuló energia jelenlegi helyzetét mutatja be a Kínai Népköztársaságban és az Európai Unióban, mind szabályozási, mind üzleti szempontok alapján, megvizsgálva az EU és Kína közötti politikai, valamint gazdasági együttműködés jelenlegi helyzetét és kilátásait is a tiszta energia területén.„Kínához a világ összes, megújuló alapú energiatermelés-bővülésének mintegy 40 százaléka kapcsolódik, bár az ottani óriási igénynövekedésnek ez csupán felét fedezi” – tette hozzá Kálóczy Mihály projektmenedzser. Az Európai Uniónak és Kínának közös érdeke a fenntartható fejlesztések előtérbe helyezése; a közös munka immár több mint két évtizedes múltra tekint vissza, az évtized végéig azonban a korábbinál is szorosabb együttműködés várható ezen a téren.

(OrientPress)

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • Ezek csak részben igaz állítások. Az egész folyamatot a háború és az a... Tovább...
 • Mondja már el valaki, hogy ez mire lett jó, mert hülyén fogok meghalni... Tovább...
 • Jók ezek a statisztikai adatok. Számfényvesztés "!! Tovább...
 • Mese a köbön! Tovább...
 • Késő, már megtörtént! A kis falvakban nincs munkahely, bolt,posta, orv... Tovább...
 • A köztisztviselők "bérmegállapodá sa" hol van??? Azzal történt valami? Tovább...
 • Magyarországon - ha kormányközeli vagy - lophatsz milliárdokat, mert n... Tovább...
 • Az elmúlt években sem nagyon működött az ügyeleti rendszer. Leginkább ... Tovább...
 • Na ezt a 366 postát sem ideiglenes zárják be, hanem véglegesen. Magyar... Tovább...
 • Sajnos a megállapítás IGAZ! Hatalmas pénzeket nyúltak le, nagyon sokan... Tovább...
 • Örülünk, de mi lesz a Tésai bekötőúttal, illetve a 1201-es út (Szob - ... Tovább...
 • Aha - az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatja... Tovább...
 • menstruacios gorcs: https://kdnp.hu/ Az érdekszövetségb ől és a vissza... Tovább...
 • Na-persze! A fizetések rendezéséről azóta nincs szó! Ennyi!!!! Menjünk... Tovább...
 • Ez igen! Gratulálok a tankernek is és a kormányának is! Így kell ezt! ... Tovább...