Hirdetés


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk


 

Hirdetés
Ma 2021. jún. 19., szombat, Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.

Negyvenmilliós bírság közbeszerzési kartell miatt PDF Nyomtatás
2015. január 15. csütörtök, 08:00

utepites01Két közbeszerzés keretében a nyertes pályázatról egyeztetett a OTYS Úttechnika Kft., az Út-Garantor Kft. és a Kristály-Vár Építési, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.. A három cég együttesen 43,6 millió forintos büntetést kapott a jogsértésért - közölte a Gazdasági Versenyhivatal.

A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatása szerint a Nagylóc Község Önkormányzata által 2012. június 25-én kiírt "Vízkárokhoz kapcsolódó településfejlesztés Nagylócon" útépítési projektben az Út-Garantor és a Kristály-Vár ajánlatát az OTYS készítette, amit később benyújtottak a vállalatok és megegyeztek, nem tesznek valódi versenyzői ajánlatot.

A Szécsényfelfalu Község Önkormányzata által 2012. április 23-án "Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken" elnevezéssel kiírt pályázat esetében pedig az OTYS az Út-Garantor tendernyertességének elősegítése érdekében fedőajánlatot nyújtott be, így összehangoltan befolyásolták a közbeszerzési eljárás végeredményét - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal.

A közlemény szerint az Út-Garantor és az OTYS egyformán 18,65 millió forintos, míg a Kristály-Vár 6,26 millió forintos bírságot kapott. A versenyhivatal a kiszabott bírság alapösszegéül a nyertes ajánlat összegének háromszorosát vette figyelembe, értékelve a súlyosbító és enyhítő körülményeket.

A Gazdasági Versenyhivatal továbbá azt is szem előtt tartotta, hogy a közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó piacfelosztás minősül az egyik legsúlyosabb versenyjogi jogsértésnek, ahol nemcsak a kiíró érdekei, hanem a társadalmi érdekek is súlyosan sérültek

A Kristály-Vár Kft. és az OTYS Kft. az MTI megkeresésére nem kívántak reagálni, a harmadik cég későbbre ígért tájékoztatást.

Ossza meg a bejegyzést

 

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Pályázati tanácsadónk

semperger_uj2

Pályázati tanácsadó kollégánk válaszol kérdéseire a semperger.kinga@etk-rt.hu címen.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?