Hirdetés
Fellendült a járványhelyzetben az aktív turizmus PDF Nyomtatás
2021. március 26. péntek, 10:30

viziturKülönös helyzetet teremtett a 2020. év, melyben előtérbe került az aktív turizmus és az aktív életmód. A megnövekedett érdeklődést egyre több kerékpárút, turistaszállás, vízi megállóhely, futópálya és bringapark szolgálja ki. A tavalyi, különleges év munkájáról, az aktív turizmus térnyeréséről az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ egy éves beszámolót készített „Lendületben” címmel. Az eredmény-összefoglaló áttekinthető és transzparens módon mutatja be a megvalósult fejlesztéseket.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda közleménye szerint a tavalyi évben a költségvetés jelentős támogatást biztosított az aktív életmódot szolgáló fejlesztésekhez. A megelőző évet olyan mérföldkövek jellemezték, mint például az útjára indított Kerékpározás Éve programsorozat, a közlekedésbiztonság növelését elősegítő projektek, de folytatódott a Kisvasútfejlesztési és a Téry Ödön Turistaház-fejlesztési Program is, kezdetét vette hazánkban a nyaralóhajózás, valamint már bringaparkok építését is támogatta az Aktív Magyarország Program. Mindezeken felül 2020-ban átadásra került többek között több mint 150 km kerékpárút (amennyit eddig még egyetlen évben sem adtak át Magyarországon), elindult az e-bike támogatási program, valamint a járvány ellenére is megszervezésre kerültek a Vándortáborok, ahol 13 ezer diák szerezhetett életre szóló élményeket.

„Lelkes és elkötelezett munkatársaimmal nagyon sok országos és helyi civil szervezettel, önkormányzattal dolgozunk együtt. Hiszünk abban, hogy a helyi emberekkel és a szakmai szervezetekkel közösen tudjuk a legjobb, legvonzóbb fejlesztéseket, attrakciókat létrehozni. Éppen ezért büszke vagyok a tavaly elvégzett munkára, amivel hozzájárulhattunk ahhoz, hogy egy élhetőbb országban, többet mozogva, egészségesebben, kiegyensúlyozottabban éljünk”, nyilatkozta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ számára rendkívül fontos az átláthatóság. Ennek szellemében a tavalyi év eredményeit, illetve a támogatott fejlesztésekre fordított források konkrét összegét megyei bontásban egy komplex kiadványban foglalta össze, amely az Aktív Magyarország weboldalán is megtekinthető, illetve letölthető. A publikációt számos meghivatkozott videó, képgaléria és cikk teszi még izgalmasabbá.

https://aktivmagyarorszag.hu/kiadvanyok/

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár

Hírek hozzászólásai

 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...
 • Valahogy az önkormányzatok támogatása nem nőtt sz ötszörösére, sőt az ... Tovább...
 • Soha nem is lesz...:( Tovább...
 • Ott a bűvös szó: "STATISZTIKAILA G" Tovább...