Hirdetés
Elemzések
Nálunk drágult leginkább a megélhetés PDF Nyomtatás
2021. július 21. szerda, 09:30

inflacioMár májusban is Európa-csúcstartó lett a magyar infláció, arra lehetett számítani, hogy 5,1 százalékról kissé mérséklődik a drágulási ütem, júniusban mégsem ez történt, újabb bő 8 éves csúcsra ugrott az infláció az 5,3 százalékkal.

 
KSH: 5,3 százalékos volt a júniusi infláció PDF Nyomtatás
2021. július 12. hétfő, 09:30

ksh3A fogyasztói árak átlagosan 5,3 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál júniusban. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,6 százalékkal növekedtek - írja a KSH friss inflációs beszámolójában. A nyugdíjas infláció 3,8 százalék már az idén.

 
Közel az 500 forintos benzin: miért száll el most mindennek az ára? PDF Nyomtatás
2021. július 09. péntek, 09:00

benzinAz építőanyagok brutális áremelkedése mellett immár nagyon drága a hazai benzin és az ipari fogyasztók megfizette áram is. Ez csupa olyan „költség”, amely elvileg a gyártás, a szállítás révén tovagyűrűzhet a termékárakba. Miért száll el most mindennek az ára, hogy lehet így megfogni az inflációt?

 
Matolcsy a magyar válságkezelésről: a mérleg vegyes, a teljesítmény közepes PDF Nyomtatás
2021. július 07. szerda, 09:30

matolcsygyVegyes a magyar válságkezelés mérlege Matolcsy György jegybankelnök szerint, aki a kormány teljesítményére közepes értékelést adott. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint „ha nem működött volna példásan a magyar pénzügyi rendszer, akkor az egyik legrosszabb gazdasági válságkezelést könyvelhette volna el Magyarország az Európai Unión belül”.

 
Gazdaság: visszatér a munkaerőhiány és a bérverseny PDF Nyomtatás
2021. június 30. szerda, 07:00

szamitasMár az év közepe táján visszaállhat a munkaerőhiányos gazdasági környezet, amelyben ismét a bérek emelésére kényszerülnek a cégek - ezt a következtetést vonták le a legfrissebb munkaerőpiaci adatokból az MTI-nek nyilatkozó piaci elemzők.

 
Csökkent az államháztartás hiánya PDF Nyomtatás
2021. június 25. péntek, 08:45

felleAz államháztartás önkormányzatok nélkül számolt, úgynevezett központi alrendszere május végén 269,0 milliárd forintos hiánnyal zárt, ez 55,1 milliárd forinttal alacsonyabb az előző év azonos időszaki hiánynál, írja gyorstájékoztatásában a Pénzügyminisztérium.

 
A túl magas minimálbér árát végül a háztartások fizetik PDF Nyomtatás
2021. június 24. csütörtök, 09:30

fizeteseHabár hatalmas hírként járta körbe a magyar sajtót a miniszterelnöki bejelentés a 200 ezer forintos minimálbérről, azért nincsen ebben akkora nagy csoda. Láttunk már hasonló mértékű ugrást a minimálbérben, és nem volt fejreállás. Ugyanakkor a jelen gazdasági környezet még inkább magában hordozza az inflációs veszélyt, így végül a cechet a háztartások állhatják.

 
ÁSZ-konferencia: így teremt értéket és biztonságot a közbeszerzés PDF Nyomtatás
2021. május 31. hétfő, 08:30

aszkonf„Fenntarthatóság és integritás a közbeszerzésekben" címmel szervezett online konferenciát az Állami Számvevőszék. Domokos László elnök megnyitójában kiemelte: a klímavédelem és a COVID-19 vírus elleni védekezés az emberiség legnagyobb kihívásai jelenleg. Közös bennük, hogy komoly hatással vannak a közszféra beszerzéseire. A konferencián előadást tartott Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, Kretter Diána közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkár és Nagy Imre, az ÁSZ felügyeleti vezetője.

 
Hogyan NE írjunk a magyar gazdaságról? PDF Nyomtatás
2021. május 21. péntek, 09:30

grafikon2„A magyar gazdaság az idei első negyedévben is visszaesett.” „A magyar gazdaság olyan jól teljesít, hogy hamarosan 10% feletti növekedést látunk tőle.” Íme, két szélsőséges vélemény a héten megjelent GDP-adatok kapcsán, amelyek szépen mutatják, hogy 30 év piacgazdaság után is milyen bizonytalanul, rosszul (és nem egy esetben bizonyára elfogultan, szándékosan torzítva) tudja interpretálni a hazai média a gazdasági folyamatokat. A fenti két megállapítás ugyanis egyformán hamis.

 
A magyar társadalom jól-létének környezeti dimenziói – így látják az MNB elemzői PDF Nyomtatás
2021. május 17. hétfő, 09:30

tarsadEgy ország jól-létét a gazdasági teljesítmény hagyományos mutatóin túlmenően számos faktor befolyásolja, például az alapszolgáltatások hozzáférhetősége, az egészségügyi állapot, a társadalmi kohézió, illetve a természeti környezet állapota. Mindezek mérése kevésbé egységes, mint a gazdasági teljesítményé, de az utóbbi években gyors ütemben fejlődik. Elemzésünkben a természeti környezet társadalmi jól-létre gyakorolt hatásának mutatóit foglaljuk össze. Magyarország e mutatókban a globális ranglisták első negyedében vagy még előrébb szerepel, de több területen van még tér az előrelépésre.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 38

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Hírek hozzászólásai

 • De miért nem nyilvános - hiszen az ország érdekét szolgálja, vagy nem?... Tovább...
 • Lassan minden területen ez lesz - orvosi végzettség nélkül a háziorvos... Tovább...
 • Igen, meg 32.000. önkormányzati igazgatásban dolgozó köztisztviselő! A... Tovább...
 • ...jó és most mi van? Jah", 2021!! (el sem olvasom, rég túl vagyunk az... Tovább...
 • Jelentősen nőttek az önkormányzatok adóbevételei - mely adóbevételeket... Tovább...
 • A II,kerületben 140 embernek van 40 négyzetméteres területe kárpótlás ... Tovább...
 • Budapesten, néhány nagyvároson és a közvetlen környékükön kívül ez az ... Tovább...
 • Dejó"! Olyan jó ezeket a statisztikákat olvasni! Tovább...
 • Nagyon régóta vártunk erre már ! Az ügyvédeket valahogy mellőzni kelle... Tovább...
 • Állami pénzből - adófizetői pénzből - felépítve, állami pénzből fennta... Tovább...
 • Fel kellene végre ismerni" kedves ÁSZ és kormány, hogy már nem kiválts... Tovább...
 • Ember, ez komoly? Falusi hivatalokban garantált bérminimumért dolgozó ... Tovább...
 • Adjatok még pluszba 2 embert minden közös önkormányzati hivatalnak, és... Tovább...
 • Egy átlagos magyar falu az alábbi gondokkal küzd - nincs munkahely a t... Tovább...
 • Néha elgondolkodom, hogy 2006 óta történt e lényegi elmozdulás a magya... Tovább...