Hirdetés
Navracsics Tibor: lehet 23 járás Budapesten PDF Nyomtatás
2012. február 24. péntek, 09:30
navraHa a fővárosi polgármesterek ragaszkodnak ahhoz, hogy minden kerületben legyen járási hivatal, akkor "meghajlik" az akaratuk előttük, ám igyekszik meggyőzni őket, hogy nem ez a legjobb megoldás - mondta el Navracsics Tibor a Hír TV-nek, kitérve arra is, hogy nem szeretné, ha a járási hivatalokat aktív parlamenti képviselők vezetnék.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn közölte, hogy a budapesti kormánypárti képviselők, akik polgármesterek is egyben, ragaszkodnak ahhoz, hogy minden kerületben legyen járási hivatal.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezzel kapcsolatban a Hír TV műsorában kifejtette: "ha a budapesti kerületi polgármesterek gyomra ezt beveszi, hogy 23 polgármesteri hivatal és 23 polgármester mellett 23 kormányhivatal és 23 kormányhivatal-vezető jöjjön létre, és ez a közigazgatás racionalizálásába az ő részükről belefér, akkor én meghajlok az ő erejük előtt. Ők pont 22-vel vannak többen, mint én". Hangsúlyozta ugyanakkor, abban bízik, sikerül meggyőznie a kerületi polgármestereket, hogy nem ez a legjobb megoldás. Hozzátette: a Budapestre tervezett hét járási körzet - amennyit a közigazgatási tárca eredetileg javasolt - nincs kőbe vésve.

Kitért arra is, szeretné, ha a járási hivatalokat nem aktív országgyűlési képviselők, hanem szakemberek vezetnék. "Nem szeretném, ha elrontanánk ezt a közigazgatási reformot egyesek egyéni ambíciói vagy egyéni sértettsége miatt" - fogalmazott.

A bírák nyugdíjazásának uniós kritikájára adott magyar válaszról szólva a tárcavezető kifejtette: a terveik szerint az Országos Bírói Tanács és az Országos Bírósági Hivatal elnöke minden évben meghatározna egy olyan státuszszámot - az "önkényes kiválasztás" elkerülése érdekében -, amelyet a "továbbszolgáló" bírák tölthetnének be pályázat útján. Ezt a megoldást egyébként általánossá tennék az egész közszférában.

Az EU-s kohéziós pénzek befagyasztásáról szólva Navracsics Tibor azt mondta: abban bízik, hogy igazi veszéllyé nem válik, hiszen az intézkedés csak 2013. január 1-jén lépne hatályba, mégpedig akkor, ha Magyarország nem tudná hitelt érdemlően bizonyítani, hogy európai uniós tagságának kezdete, vagyis 2004 óta először a kormány idén három százalék alá tudja szorítani a költségvetési hiányt. Reméli azonban, hogy a kabinet az év során ezt hitelt érdemlően bizonyítani fogja majd. "Már most hoztunk olyan lépéseket, amelyekkel igyekszünk meggyőzni a bizottságot arról, hogy igenis három százalék alatt tartható (a hiány), de az év folyamán még ha szükséges, hozunk további intézkedéseket" - mondta, megjegyezve ugyanakkor, megérti az Európai Bizottságot, hiszen ha egy ország belép egy szervezetbe, és elfogadja annak szabályait, ám hét éven keresztül nem teljesíti a feltételeket, akkor "viszonylag természetesnek tekinthető", hogy ezzel jár valamilyen szankciórendszer.

A miniszterelnök-helyettes szerint egyébként "még mindig Őszöd árát fizetjük", az akkori kormányok hitelvesztését: "ha mondunk valamit, három biztosítékot kérnek rá, hogy elhiggyék".

Beszámolt arról is, hogy a Velencei Bizottság - a mostani konzultációk után - késő tavasszal újabb hat magyar sarkalatos jogszabályt - köztük a nemzetiségi, az Alkotmánybíróságról szóló és a választójogi törvényt - is áttekint majd.(MTI)

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+7 #2 röhej 2012-02-24 22:03
Tisztelt Navracsics Úr !Eddig azt gondoltam ,hogy Ön egy kicsit kilóg -pozitív értelemben-a sorból ,de tévedtem.Ha Bp.kivételt élvez akkor én az éhbérért dolgozó munkatársakat milyen indok alapján rúgjam ki?Öszöd hogy jön a FIDESZ által két éve folytatott rakás sz...sem érő gazdaságpolitik ához?Van egy régi mondás "Aki másnak vermet ás az maga esik bele."Ja, ha értenétek a magyar nép nyelvét(Mondjuk nem is kíváncsiak rá.)Sajnos ettől Önök olyan messze vannak mint Makó Jeruzsálemtől.
Idézet
 
 
+11 #1 Tibor! 2012-02-24 10:24
Pedig pont a Fővárosban kellene megkurtítani a hivatali apparátusokat. Őszödöt meg hagyjuk már! Elég a visszafelé mutogatásból!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Van más választásuk? Tovább...
 • Azért az érdekes, hogy ugyanazok a kollegák dolgoznak a kormányablakban , mint a... Tovább...
 • ..érdekes, hogy senkit nem köteleznek a védőoltásra, janem"... Tovább...
 • ..és mi van a hivatali dolgozókkal?? Tovább...
 • Ez jó - elveszem a pénzedet, aztán tárgyaljunk, hogy mennyit adok vissza belőle?... Tovább...
 • ez a cikk jó nagy katyvasz... Tovább...
 • Megbecsülve és elismerve az áldozatos munkájukat, nem ellenük irányulóan jegyzem... Tovább...
 • Hol van ehhez képest a jegyzők bére? Az elmúlt években a jegyzői munka,hatás és ... Tovább...
 • Ja persze! Ez nagyon szép, DE!! Mi van a hivatalban dolgozó köztisztviselők kel?... Tovább...
 • ...a hivatali dolgozóknak meg marad a Probono és az ASP (ami Szent estén zárva l... Tovább...
 • Bezzeg a hivatali dolgozókról egy szó sincs megint. Mi pusztuljunk éhen! Tovább...
 • Egyetértek az átlátható önkormányzat programmal. Esetleg átlátható állam program... Tovább...
 • Ez nyíltan az önkormányzatok kivégzése, pénzügyi tönkretétele. Csak mellékesen m... Tovább...
 • SIRALMAS!!!! Eljutottunk oda, hogy egy utcáról bekerülő fiatal középfokú végzett... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál megint nem lesz béremelés!!! A bevételeket elveszik,így a ... Tovább...