Hirdetés
Leépítéssel járt az átszervezés PDF Nyomtatás
2012. január 18. szerda, 09:00

felmondEttől az évtől a megyei önkormányzatok csupán területfejlesztési feladatokat látnak el. A STOP által megkeresett megyékben mindenhol leépítéssel járt az átszervezés, sok hivatalnokot nem vett át a kormányhivatal. Az elbocsátások és feladatszűkítés közepette akadt olyan megyei önkormányzat, ahol az év végén több mint 10 milliót osztottak szét prémiumként.

 

Január elsejétől az intézményeitől és vagyonától megfosztott megyei önkormányzatok területfejlesztési feladatokat látnak el. A megyei közgyűléseknek a korábbiakhoz képest sok érdemi teendője nem lesz, a képviselőknek minden bizonnyal túl sokat nem kell gondolkodniuk azon, hogy mire is fordítsák a nem létező milliárdokat. A közszférában napokban napvilágot látott újabb leépítési hullám előtt már több tucat olyan közalkalmazott vált munkanélkülivé, akit nem vett át a kormányhivatal.

A Pest Megye Önkormányzatának Hivatalában dolgozó köztisztviselők közül 40-en maradtak munka nélkül, ők már nem kaptak helyet a kormányhivatal valamelyik intézményénél. A megkérdezett megyei önkormányzatok közül a fővárosban került utcára a legtöbb hivatalnok, de Zala megye kivételével mindenhol hoppon maradt néhány köztisztviselő. A Veszprém 2, a Fejér 5, a Tolna 9 és a Heves Megyei Önkormányzatnál 5 fő lett munkanélküli, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 1 ember szomorkodhatott január elsejétől.

Csongrádból elég körülményes választ kaptunk: " A kormánymegbízott 13 dolgozó személye ellen - a törvény által biztosított lehetősége alapján - kifogást emelt, az ő sorsukkal egyénileg foglalkozik a megyei önkormányzat vezetése. A 13 főből 1 munkatárs időközben nyugdíjba vonult, 2 fő pedig próbaidő alatt volt foglalkoztatva. A további 10 dolgozó közül 3 fő foglalkoztatása január első napjaiban megoldódott, 2 köztisztviselő pedig várhatóan februárban, ill. áprilisban szakismeretének megfelelő munkakörben tud elhelyezkedni. Két további munkavállaló nem fogadta el a számára kínált lehetőséget. Nekik és a függőben lévő másik 3 dolgozónak a megyei önkormányzat vezetése továbbra is segítséget nyújt abban, hogy mielőbb a képzettségüknek megfelelő munkahelyet találjanak."

Vagyis, 13 köztisztviselő nem kellett B. Nagy László kormánymegbízottnak, közülük januárban négy ember helyzete megoldódott és kilenc van ideiglenesen vagy hosszabb időre állás nélkül. De csüggedniük nem kell, hiszen jön a "segítség", az önkormányzatnál lázasan keresi nekik a képzettségüknek megfelelő munkahelyet.

A STOP által megkeresett megyei önkormányzatok nagy részénél nem volt különösebb jutalomosztás, mielőtt a végletekig lecsonkították azok feladatkörét.

Mondjuk, érdekes is lett volna például Heves megyében a pénzszórás, ott, ahol tavaly csődeljárás indult az önkormányzat ellen. Zalában még év közben a köztisztviselők 4 heti átlagkeresetnek megfelelő jutalmat kaptak, majd a megyei közgyűlés alelnöke és főjegyzője jutott a köztisztviselői átlagnak megfelelő prémiumhoz - tudatta portálunkkal Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

Legjobban viszont az a 30 ember járt, akik között decemberben a Csongrád Megyei Önkormányzat osztott ki átlagosan fejenként 360 ezer forintot. Mindez szerény számításaink szerint is 10,8 millió forintjába került az ország adófizetőinek.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+2 #10 Igazság 2013-07-02 12:57
Végre egy hozzászóló, aki érti a lényeget. Ez így van rendjén. Spárta is legyőzte a kényeskedő, "demokratikus" Athént. Itt nem lesz cserépszavazás! Minden a miénk lesz!! És azokkal akik beállnak a sorba, felemeljük Magyarországot. A példa már most is ragadós, terjed. Lesz még Magyar-Osztrák Monarchia.
Idézet
 
 
+2 #9 Spárta 2013-07-02 12:35
A helótákat elbocsátják, a nemzeti rend prémiumot kap. Pár százezer emberé lesz az ország, ha ezen az úton maradunk. A trafikok után az italboltok, felszámolók, takarékszövetke zetek, sorban a szakmák egymás után, minden az övéké lesz. Na ők tényleg jobban élnek, mint négy éve. Félázsiában így mennek a dolgok.
Idézet
 
 
+3 #8 Beccaria 2013-06-06 07:31
Idézet - Kiska Róbert:
Vagyononokat átfogják vizsgálni.Bent van az új btk-ban ! A jobbik is és a fidesz is egyetért ebben. Nem sok szocialista van az országban. És az hogy van hogy az MSZMP ingatlanjai az MSZP örökölte. Érdekes.


Amiről Te beszélsz, az egy beteg elme szüleménye, ami nem egyeztethető össze az európai demokráciával, jogállamisággal . Az meg, hogy hány szoci szimpatizáns van az országban, az jövőre eldől. Mert tudod, az emberek mindig azt a rendszert kívánják vissza, ahol volt munkájuk, el tudtak menni nyaralni a Balcsihoz, volt hétvégi telek, középkategóriás személyautó, egyszóval tudták élni az életet, gyereket nevelni, jövőt tervezni. Na ezért sírják vissza a kádári időket. A Fidesz csak rombolt az elmúlt 3 évben, meg létbizonytalans ágot teremtett, miközben a holdudvar meggazdagodott. Jövőre Bajnainak kell nyernie és azoknak, akik mögé felsorakoznak. A tét nem más, mint a diktátor megbuktatása, bíróság elé állítása, és a Magyar Köztársaság visszaterelése az európai útra.
Idézet
 
 
-3 #7 Kiska Róbert 2013-06-05 15:36
Vagyononokat átfogják vizsgálni.Bent van az új btk-ban ! A jobbik is és a fidesz is egyetért ebben. Nem sok szocialista van az országban. És az hogy van hogy az MSZMP ingatlanjai az MSZP örökölte. Érdekes.
Idézet
 
 
+4 #6 Beccaria 2013-06-02 07:57
Idézet - Kiska Róbert:
MSZP éhesebb mert dokumentumok vannak róluk !!!!! Az új btk megmutatja majd mennyit zárnak be !!!!

Az új Btk. aligha fogja megmutatni, ugyanis "nullum crimen sine lege", magyarul nincs bűncselekmény törvény nélkül, azaz az elkövetéskor hatályban lévő Btk. az irányadó a cselekmény elbírálásánál. Feltéve, ha jogállamban élünk.
Ennyit a hozzáértésedről , Kiska Robika, mint fidesz fun.
Idézet
 
 
+1 #5 DSD 2013-05-31 08:39
Sajnos én mint kistelepülésen élő, egyik oldaltól sem várok semmi jót. Városi ficsúrok döntenek itt mindenről szinte mindegyik pártnál, akiknek fogalmuk sincsen a kistelepülésekr ől és nem is érdeklik őket. Ebbe beletartoznak a valaha falun élő, de ma már nagyvárosi polgárrá lett nagy vezérek is.
Néhány képviselő erőlködik, de de nincs mögöttük erő, támogatottság, mert a nagyvárosi lakosságot sem érdekli a kicsik gondja. Nyugat-Európa mostanában kezdi felismerni a vidéki alternatív életforma fontosságát, de még nem dőlt el a harc. A harmadik világban, s ide tartozunk mi is, a vidék teljesen kiszolgáltatott és esélytelen.
Sovány vigasz, hogy vannak országok, ahol hozzánk képest is sokkal durvább a helyzet, de mi is haladunk arra.
Idézet
 
 
-3 #4 Kiska Róbert 2013-05-30 07:17
MSZP éhesebb mert dokumentumok vannak róluk !!!!! Az új btk megmutatja majd mennyit zárnak be !!!!
Idézet
 
 
+7 #3 hagyjuk már 2013-05-14 07:36
Hagyjuk már ezt az elmúltnyócévezé st. A Fidesz 2010-ben nem erre kapott felhatalmazást a választóktól! Ezek még éhesebbek, mint a szocik voltak. A szocik legalább tudták, hogy élni és élni hagyni. Az Állam most meg a saját állampolgárait sanyargatja.
BAJNAI FOR PRESIDENT!
Idézet
 
 
-6 #2 Korrupció 2013-05-09 10:21
És az MSZP is bent van a sikkasztásokban a baráti társaságok összejöttek 8 év alatt. Szerintem van nekik titkosszolgálat i eszköz is. Együtt barátkoztak a NAV (Apeh) a baráti társasághoz még hozzájuk csapodott az önkormányzat is. Azért van 8 évi hiány !!!!!!!!!!!!!!!
Idézet
 
 
+1 #1 Megbízhatóság 2013-01-16 20:37
Nem megbízhatóak !!! Nagyon nagy a sikkasztás és a korrupció Győri önkormányzat mellék épülete a vasutállomással szembeni. Feketén vásároltak titkosszolgálat i eszközöket otthonukba. A Móricz Zsigmond rkp 6-8 azzal játszanak van egy weboldalam is erről:
https://sites.google.com/site/elmemanipulacioellenimozgalom/
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Van más választásuk? Tovább...
 • Azért az érdekes, hogy ugyanazok a kollegák dolgoznak a kormányablakban , mint a... Tovább...
 • ..érdekes, hogy senkit nem köteleznek a védőoltásra, janem"... Tovább...
 • ..és mi van a hivatali dolgozókkal?? Tovább...
 • Ez jó - elveszem a pénzedet, aztán tárgyaljunk, hogy mennyit adok vissza belőle?... Tovább...
 • ez a cikk jó nagy katyvasz... Tovább...
 • Megbecsülve és elismerve az áldozatos munkájukat, nem ellenük irányulóan jegyzem... Tovább...
 • Hol van ehhez képest a jegyzők bére? Az elmúlt években a jegyzői munka,hatás és ... Tovább...
 • Ja persze! Ez nagyon szép, DE!! Mi van a hivatalban dolgozó köztisztviselők kel?... Tovább...
 • ...a hivatali dolgozóknak meg marad a Probono és az ASP (ami Szent estén zárva l... Tovább...
 • Bezzeg a hivatali dolgozókról egy szó sincs megint. Mi pusztuljunk éhen! Tovább...
 • Egyetértek az átlátható önkormányzat programmal. Esetleg átlátható állam program... Tovább...
 • Ez nyíltan az önkormányzatok kivégzése, pénzügyi tönkretétele. Csak mellékesen m... Tovább...
 • SIRALMAS!!!! Eljutottunk oda, hogy egy utcáról bekerülő fiatal középfokú végzett... Tovább...
 • Az önkormányzatokn ál megint nem lesz béremelés!!! A bevételeket elveszik,így a ... Tovább...