Hirdetés
György István: teljessé válik a kormányablakok hálózata PDF Nyomtatás
2022. január 18. kedd, 09:30

gyorgyistvan2A Magyarországon háromszáznyolcadikként Zalalövőn átadott kormányablakon kívül országszerte idén még tíz hasonló irodát adnak át, amellyel így teljessé válik a kormányablakok hálózata – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán a zalai városban.

György István hozzátette: jelenleg a régi okmányirodákat alakítják át kormányablakokká, ahol sokkal szélesebb ügykörrel, informatikailag jól felszerelt és kényelmesebb körülmények között fogadhatják az ügyfeleket.

A fejlesztések azonban nem állnak le, a Digitális Magyarország Programban hamarosan elindul az online chates ügyintézés is, ami óriási előrelépés, hiszen az ügyfelek otthonról léphetnek majd kapcsolatba a közigazgatással – jelezte az államtitkár.

Úgy fogalmazott, hogy 2010-től a kiegyezés óta a legnagyobb közigazgatási átalakítás zajlott Magyarországon, ennek keretében alakították ki a járásokat és az új kormányablakokat. Az volt a kormányzat célja, hogy az ügyfelek szolgáltató területi közigazgatással találkozzanak, minél felkészültebb ügyintézőkkel és megfelelő felszereltségű irodákban.

Az okmányirodai rendszerhez képest kezdetben 29 ügytípussal foglalkoztak a kormányablakok, 2019-től azonban már mintegy 2500-féle ügyet intézhetnek az állampolgárok.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az elmúlt két évben a területi közigazgatás, a kormányhivatalok számára óriási logisztikai feladatot jelentett a pandémia miatt az oltások megyei szintű szervezése. Ezt a feladatot az egészségüggyel karöltve, a honvédség, a rendőrség és katasztrófavédelem bevonásával, valamint a szociális és pedagógiai intézményekkel szoros együttműködésben végzik.

György István beszámolt arról is, hogy a járvány idején elrendelt könnyítések miatt az állampolgároknál mostanra mintegy kétmillió lejárt okmány van, amelyeket június 30-ig használhatnak. Egyúttal azt kérte: ne várják meg az utolsó napokat, időben hosszabbítsák meg az okmányaik érvényességi idejét, mert így elkerülhetik a sorban állásokat.

Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott a zalalövői avatáson elmondta: mostanáig 2 millió 850 ezer ügyfelet szolgáltak ki a zalai kormányablakok. A megyében tavaly 460 millió forintot fordítottak a kormányhivatali épületek fejlesztésére, köztük van a Zalában tizedikként most átadott létesítmény is, ahol az ügyintézők és az állampolgárok is komfortosabb körülmények között intézhetik ügyeiket.

Gyarmati Antal polgármester arról számolt be, hogy a 2000 óta az önkormányzati hivatalban működő okmányiroda átalakítását négy hónap alatt végezték el. A város saját forrásból több mint tízmillió forintot fordított arra, hogy az épület földszintjének egységes legyen a megjelenése, egy kihasználatlan szolgálati lakásból pedig új irodát alakítottak ki.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos felidézte, hogy a háromezer lakosú Zalalövőn az elmúlt években mintegy 14 milliárd forintból megvalósult a 86-os főút elkerülő útjának megépítése, bölcsődét hoztak létre, felújították az óvodát és részben az iskolát is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+3 #2 Anno2 2022-02-02 22:03
Ja, az ügyfél meg járkál befeléa KAB-ba, de az ügyét nem intézik el hónapok alatt sem. Kezébe nyomják a kérelem nyomtatványt, hogy adja be a lakóhelye szerinti hivatalba. Akkor miért is vitték el a dolgozókat, a finanszírozást, ha a feladat továbbra is helyben maradt?!?!
Idézet
 
 
+2 #1 38.650.- 2022-01-18 11:55
Azért az érdekes, hogy ugyanazok a kollegák dolgoznak a kormányablakban , mint akik anno az polg.hivatalban . A hivatal miért nem volt felszerelt és jól képzett dolgozókkal ellátva? hm? Kinek a slepje került még be a kormányablakba. ...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Kiemelt témák hozzászólásai

 • Ha kormány leszámol az iparűzési adóval, akkor ezzel együtt leszámol az önkormán... Tovább...
 • Sajnos az önkormányzatisá g végét látom - önálló bevételek nélkül, az állami tám... Tovább...
 • Bukta lesz, ha nem jó a víz összetétele...l ásd Mezőberény (Békés megye). Tovább...
 • A jelen helyzet nem alkalmas a viccelődésre.Tö bb komolyságot várna el az ember. Tovább...
 • A magyar közigazgatás 1990-2010. között jó színvonalon működött, ráadásul az ügy... Tovább...
 • Nőhetne az adóbevétel, ha az Orbán kormány nem vette volna el a gépjárműadót, me... Tovább...
 • Ismét statisztikán alapuló valamit" összegzett Vargamisi? Nem nagyon értek hozzá... Tovább...
 • A kormány teleplakátolta az országot, hogy ha Magyarországra jössz (külföldi dol... Tovább...
 • Mondja meg valaki miért kell nekünk 18 db akkumulátor gyár. Gyakorlatilag minden... Tovább...
 • El kellene dönteni végre, hogy az önkormányzat hatóság, vagy sem... Tovább...
 • Ha elveszik az önkormányzatok maradék bevételét is, akkor az már nem önkormányza... Tovább...
 • Ja, az ügyfél meg járkál befeléa KAB-ba, de az ügyét nem intézik el hónapok alat... Tovább...
 • Meg nem kell bölcsőde minden kistelepülésre. Minek? Se gyerek,se munkahely. De m... Tovább...
 • Ezt nem hiszem, mert a falvakban nem a templom felújítása, meg a járda felújítás... Tovább...
 • Nem sajnálom az 5.000 főnél nagyobb településeket, vannak kistelepülések akiknek... Tovább...