Hirdetés
Hirdetés
Ma 2022. máj. 18., szerda, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Közbeszerzések: a téma nem csak a korrupció PDF Nyomtatás
2011. február 15. kedd, 11:00

kozbeszerzes_piktogramAz ETK Önkormányzati Klub és így portálunk szakértője, Tátrai Tünde részt vett abban a kutatásban, amely a támogatásból megvalósuló projekteken belül lefolytatott közbeszerzési eljárások hátterét, korrupciós fertőzöttségét, közbeszerzési kultúráját vizsgálta.

 

A felmérés az Alapítvány a Közbeszerzési Kultúráért keretei között készült a múlt év végén a Budapesti Corvinus Egyetemen. A belőle készült tanulmányt Tátrai Tünde ismertette a Világgazdaságban.

Következzék néhány kiragadott megállapítás:

A közbeszerzési piacot egyértelműen erősen túlszabályozottnak tartja a válaszadók többsége. A hazai közbeszerzés hatékonyságát a válaszadók szerint leginkább a korrupció visszaszorításával és a közbeszerzési kultúra fejlődésével lehet javítani. A közbeszerzést a válaszadók az innováció gátjának látják. Az adatok alapján a közbeszerzési szabályozás nem hagyja, vagy se nem támogatja, se nem hagyja érvényesülni a piaci folyamatokat, és mindemellett nem képes megakadályozni a tisztességtelen versenyt sem. A korrupció visszaszorítására tett erőfeszítéseket minden válaszadó üdvözlendőnek tartja. Az egyes közbeszerzési eljárásokhoz kötődő tevékenységek és szakaszok között az előkészítő, a bírálati és a teljesítési szakasz korrupciós fertőzöttsége mérvadó.

A teljes cikk itt olvasható >>

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?