Hirdetés
Hirdetés
Ma 2022. máj. 18., szerda, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

A szegediek együttműködésre kötelezték a polgármestert és a közgyűlést PDF Nyomtatás
2011. január 24. hétfő, 13:00

botka_laszlo01A formálódó szegedi költségvetés legfontosabb célja az önkormányzat működőképességének megőrzése és az önerő előteremtése az uniós támogatású fejlesztésekhez - mondta Botka László polgármester. A központi költségvetés reálértéken hat százalékkal kevesebbet ad az önkormányzati feladatok ellátására, mint tavaly.

 

A szegedi Közéleti Kávéház évadnyitó rendezvényén mondta ezt Szeged polgármestere, s azzal is kiegészítette, hogy Szeged gazdaságában meghatározó szerep jut azoknak a szolgáltató cégeknek, amelyeket a leginkább sújtanak a válságadók. A gazdasági előrejelzések alapján ez a foglalkoztatási helyzet romlását eredményezi majd – olvasható az Önkormányzati Sajtószolgálat beszámolójában.

Botka László leszögezte: az őszi helyhatósági választáson a szegediek együttműködésre kötelezték a polgármestert és a közgyűlést, amelyben önállóan egyik pártnak sincs többsége. Ha a polgármester és a közgyűlés nem tud közös nevezőre jutni, arra csak a város mehet rá - mondta. Véleménye szerint azonban nem okozhat hátrányt Szegednek az, hogy a város és az ország vezetése más pártállású, hiszen a fejlesztések zöme uniós forrásból valósul meg.

A város következő tíz évének legfontosabb beruházása lesz az angol nevének rövidítése alapján (Extreme Light Infrastructure) ELI-nek nevezett lézer-kutatóközpont megépítése. Ez a tudományos fejlesztés olyan jelentőségű lesz a város történetében, mint az, amikor az egyetem Szegedre költözött - hangsúlyozta a polgármester. Három-öt hónapra van szükség a végleges tervek elkészítéséhez, mielőtt elkezdődhetne a 65 milliárd forintba kerülő kivitelezés.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?