Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. jan. 29., vasárnap, Adél napja van. Holnap Martina és Gerda napja lesz.

Saját válságköltségvetését szavazta meg Esztergomban a többség PDF Nyomtatás
2011. január 17. hétfő, 10:00

esztergom_varoshaza02Esztergomban a képviselő-testület fideszes többsége péntek hajnalig tartó ülésen szavazta meg a frakció által készített válságköltségvetést, melyet csak az ülésen ismertettek, mással nem egyeztettek, és város adósságkezelési biztosának véleményét sem kérték ki – tájékoztatta Tétényi Éva polgármester az MTI-t.

 

„Kitehetjük a táblát, hogy Esztergom bezárt, ha ez a költségvetés lép életbe” – mondta a város vezetője. Kiemelte, a Fidesz a tervezetben minden jóléti kiadást törölt, a zöldterületekre, játszóterek karbantartására semmilyen összeget nem irányoztak elő. Az intézmények kiadásait 25-30 százalékkal csökkentették, a létszám azonban változatlan maradt.

A polgármester szerint az általa kidolgozott javaslattal alapszinten úgy működhetett volna a város, hogy az a legkevesebb sérelmet okozta volna az érintetteknek. Ha a most egyeztetés nélkül elfogadott költségvetést bárki sikerrel megtámadja, érvénytelen büdzsé esetén az adósságrendezési eljárásban felosztják a város vagyonát.

A Fidesz-frakció viszont éppen a polgármestert vádolja a vagyonfelosztás segítésével. Az MTI-hez eljuttatott közleményben kijelentették: „végleg kivégezné Esztergomot Tétényi Éva válságköltségvetése”. Álláspontjuk szerint a polgármester tervezete a törvényi előírásoknak nem felel meg és „a vagyonfelosztás szakadékába” sodorja Esztergomot, ezért a „Fidesz-KDNP felelős javaslatokkal igyekezett a városra és lakóira nézve a legkisebb rossz felé irányítani a Tétényi Éva által elindított csődeljárást”.

A város vezetője 2010. november 25-én jelentette be, hogy adósságrendezési eljárás indul a város 90 napon túli lejárt tartozásai miatt. Közölte, az eljárás megindítására törvény kötelezi, egyúttal megvétózta a fideszes többségű képviselő-testület határozatát, amely arra utasította, hogy további hitelekből fizesse ki a lejárt adósságokat.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?