Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Nem lesznek megszorítások Budapesten, ígéri a főpolgármester PDF Nyomtatás
2011. január 07. péntek, 08:00

tarlos_istvan02A 4-es metrót nem törlik a beruházási tervek közül, de jelenleg nincs a fővárosnak egyetlen fillérje sem annak megkezdésére. Egyelőre ott tartanak, hogy az első szakasz számláinak kifizetéséhez is hiányzik még százmilliárd forint. A főpolgármester szerint a korábbi városvezetés fedezetlen beruházásokba fogott.

 

Olyan beruházásokat nem kezdenek el, amelyekre nincs forrás - közölte Budapest főpolgármestere, Tarlós István. Azt is hozzátette, hogy nehéz évek várnak Budapestre, de a kormány segítségével megoldják a problémákat, és megszorítások nem lesznek.

Korábban Atkári János, a főváros pénzügyi tanácsadója mondta azt a Magyar Nemzetnek, hogy megszorítások várhatók, mert az önkormányzati adósságállomány már eléri a kritikus a 200 milliárd forintot. A lap úgy tudja, hogy az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása, a budai villamoshálózat összekapcsolásán és a műjégpálya rekonstrukcióján kívül nincs forrás másra a fővárosban.

A főpolgármester elmondta az Infó Rádiónak: kiderült, hogy minden második fővárosi közszolgáltató cég a működőképessége határára ért. A magyar uniós elnökséget azonban nem érinti a város költségvetési helyzete, ami feladat a fővárosra hárul, azt a tartalékkeretből biztosítják.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója, Szűcs Somlyó Mária azt közölte: Tarlós István főpolgármester üdvözli a főváros gazdálkodását aggályosnak tartó Állami Számvevőszék döntését, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően idén az önkormányzati tulajdonú cégeket is vizsgálja. „Így nyilvánvalóvá válik az előző városvezetéstől örökölt hagyaték és annak súlyossága, ezért Budapest a legnagyobb mértékben együtt fog működni az ÁSZ-szal” – áll a közleményben.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?