Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. jan. 31., kedd, Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.

Magával vitte a csődbe a bank az önkormányzatok pénzét PDF Nyomtatás
2011. január 06. csütörtök, 11:14

forint01Csaknem tízmilliárd forint ragadt bent a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztárban, amelynek felszámolását kezdeményezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Az ügyfelek zömét az Országos Betétbiztosítási Alap január végéig kártalanítja, de a betétes önkormányzatok csak a csődeljárás során kaphatnak kártérítést.

 

Más kategóriába esnek ugyanis, mint a magánszemélyek és a vállalkozások, amelyeket húsz napon belül százezer euró összegig kárpótol a biztosító – adta hírül az mr1-Kossuth rádió. A takarékpénztár hat és fél ezer betétesének döntő többsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van.

Úgy tudni, 12 település tartotta a teljes költségvetési büdzséjét a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztárban. Nekik komoly gondot okozhat, ha bizonytalan ideig hitelfelvétellel kell pótolniuk a költségvetési, egyéb pályázati számlákon és alszámlákon maradt pénzeket. Az 1200 lelket számláló Hidasnémeti polgármestere azt mondja, nagyon hirtelen jött a hír, és nagyon érzékenyen érinti az önkormányzatot. Fekete-Győr András, az Országos Betétbiztosítási Alap ügyvezető igazgatója azt mondta az MTI-nek: úgy tudja, az érintett önkormányzatok kapnak majd valamilyen segítséget a folyamatos működés fenntartásához.

Nemcsak az önkormányzatok vannak egyébként bajban, hanem azok is, akik a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztárban nyitott folyószámlájukra kapták a szociális segélyt. Azt ugyanis hiába utalta el az állam, a csődbe jutott pénzintézet már nem kapta meg, így a rászorulók sem.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?