Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Költöztetik a hajléktalanokat Budapesten PDF Nyomtatás
2010. december 14. kedd, 08:00

csoves01A főváros új főpolgármestere novemberben megígérte, hogy december közepére megtisztítják a hajléktalanoktól a forgalmas budapesti közterületeket. A szociális munkások már hetek óta egyezkednek az érintettekkel. A budapesti hajléktalanszállók már tele vannak.

 

Még nem minden hajléktalannal sikerült megegyezni azok közül, akik a budapesti aluljárókban élnek, de a az MR1-Kossuth Rádió Krónika műsora városházi forrásokból úgy értesült, hogy 90 százalékuk együttműködött a szociális munkásokkal. Többségük már elfogadta a segítséget, és a következő napokban valamelyik hajléktalanszállóra költözik. Győri Péter, a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke a 180 perc című műsorban azt mondta, ha kell, 130 százalékban kihasználják majd a máris zsúfolt fővárosi hajléktalanszállókat.

Akik mégis az utcán maradnak december 15-e után, azokat valamilyen módon megbüntetik, esetüket szabálysértésként kezelhetik. Senkit nem kényszerítettek az új szállás kiválasztására, és mindenkinek több lehetőséget kínáltak, például gyorsított szociális otthoni elhelyezést, gyorsított kórházi vagy páros elhelyezést ingyenes éjjeli menedékhelyen – mondta az alapítvány kuratóriumi elnöke. A határidőt követően viszont már csak a szokásos, „tömegszállásos” elhelyezéseket tudják majd felajánlani.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?