Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. febr. 05., vasárnap, Ágota és Ingrid napja van. Holnap Dorottya és Dóra napja lesz.

Megújuló energiaforrások felhasználása, ahogy a kormány tervezi PDF Nyomtatás
2010. december 03. péntek, 10:00

megujulo_energia01A megújuló energiaforrások alkalmazása, elterjedése a magyar gazdaság egyik kitörési pontja lehet. Az ezt célzó cselekvési tervet rövidesen társadalmi egyeztetésre bocsátja a kormány. Az a cél, hogy tíz év alatt a teljes energia-felhasználás14,6 százalékára nőjön a megújuló források felhasználásának részaránya.

 

Bemutatták Magyarország Nemzeti Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervének társadalmi egyeztetésre kerülő tervezetét az Országos Környezetvédelmi Tanács plenáris ülésén – tudatta közleményben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A kormány a cselekvési tervben egy olyan szakmai és civil egyeztetéseken megvitatott és elfogadott irányvonalat kíván felvázolni, amely az ország gazdaságpolitikai stratégiájával összhangban, a zöldgazdaság-fejlesztési kritériumoknak megfelelően nyújt segítséget a megújuló energiaforrások 14,65 százalékos részarányának elérésére 2020-ig. Ez magasabb, mint az Európai Unió által előírt 13 százalékos célérték, és Magyarország a tagállamok rangsorában az utolsó helyek egyikéről a középmezőny alsó részébe lép vele előre.

A cselekvési tervben megfogalmazott intézkedések az energia- és klímapolitikai célok megvalósításának előmozdítása mellett a magyar gazdaság fejlődését, új munkahelyek létrehozását, a vidék fenntartható fejlesztését is szolgálják. A cselekvési terv bemutatja és kijelöli a támogatási programokat, pénzügyi ösztönzőket, amelyek a megújuló energiaforrások felhasználását előmozdító beruházások megvalósulását segíthetik. Felvázolja azokat a szabályozási ösztönzőket és adminisztratív eszközöket, amelyekkel előremozdítható az alternatív energiaforrások felhasználásának terjedése, és meghatározza azokat az egyéb intézkedéseket (oktatás, szemléletformálás), amelyek az ambiciózus célérték eléréséhez szükséges társadalmi peremfeltételek alakítását szolgálják.

A szakmai egyeztetések után most bemutatott tervezetet honlapján a közeljövőben társadalmi egyeztetésre bocsátja a minisztérium.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?