Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Stratégiával készülnek az éghajlatváltozásra Heves megyében PDF Nyomtatás
2010. november 25. csütörtök, 11:46

napfenyTelepülési éghajlatvédelmi stratégiát készít Eger önkormányzata, hogy a megyeszékhely idejében felkészüljön az éghajlatváltozásra. Gyöngyös önkormányzatának vezetése pedig már tavaly úgy döntött, hogy elkészítteti a város éghajlat-változási stratégiáját.

 

Az egri tervek szerint 2020-ig szóló stratégia célja egyrészt az éghajlatváltozás mérséklése, főként fenntartható energiagazdálkodási intézkedések révén, másrészt a település környezetminőségének, a lakosok életfeltételeinek megőrzése, vagyis alkalmazkodás a változó éghajlathoz – írja a heol.hu. A stratégia elkészítését Egerben Kerekes György építész irányítja. Az összeállításában közreműködő Energiaklub Módszertani Központ alapos adatgyűjtéssel és a lehető legtöbb érintett bevonásával készíti el a dokumentum tervezetét várhatóan 2011 nyarára.

Gyöngyösön már a lakosságot is bevonták a stratégiaalkotásba. Mintegy kétszáz gyöngyösi önkéntes töltötte ki az ezt szolgáló kérdőívet. Több mint 80 százalékuk veszélyes vagy nagyon veszélyes környezeti problémának tartja az éghajlatváltozást – utal az eredményre a heol.hu. Úgy vélték, hogy az önkormányzat az éghajlatváltozás megelőzése érdekében azzal teszi a legtöbbet, ha előtérbe helyezi a megújuló energiák hasznosítását, a hulladékkezelést és a tájékoztatást. A válaszolók legkevésbé a kerékpárkölcsönzők rendszerének kiépítését gondolnák célravezetőnek. A többség úgy véli, hogy az anyagiakon kívül a szemléletváltás is fontos.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?