Hirdetés

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2021. febr. 24., szerda, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Önkormányzati boltokban árulnák a tanyán termelt élelmiszert PDF Nyomtatás
2010. november 23. kedd, 10:00

tanya02Önkormányzati boltok ellátására a tanyasi áruk nagybani piacát hozná létre a Felső-Kiskunságban a tanyafejlesztési programra szánt keretösszeg egy részéből a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete.

 

A tanyasi termékek piacra juttatását, s ezzel a gazdálkodó családok jobb megélhetését is segíthetné egymilliárd forint keretösszegű nemzeti tanyafejlesztési program. Bács-Kiskun megyében is súlyos probléma, hogy a kistelepüléseken élők számára nincs biztosítva az áruellátás, nincs náluk bolt, mert helyben hiányoznak a tőkeerős vállalkozások, amelyek alapvető élelmiszereket és háztartási cikkeket forgalmazó kereskedéseket üzemeltetnének – írja a kis-kunsag.hu.

A települési önkormányzatok állami segítséggel vállalhatnák a lakosság ellátását úgy, hogy nonprofit vállalkozásként üzemeltetnének helyi boltokat, melyek árukészletének jelentős részét a helyi termelőktől szereznék be – vélekedik Balogh József országgyűlési képviselő, a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete elnöke. Az önkormányzati boltok ellátására a tanyaegyesület tervezi a tanyasi áruk nagybani piacának létrehozását a Felső-Kiskunságban. Így több egészséges élelmiszer kerülne a hazai kiskereskedelembe, a haszon pedig helyben maradna.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Hídvégi 2010-11-23 14:43
Nálunk a legkiszolgáltat ottabbak a termelők, talán egész Európában. A jól szervezett közösségi megoldások sokat segíthetnek. Ha profeszionálisa n működtetik ... Ha nem, csak a veszteségek kőnek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Szabályozási Tudsátár