Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. nov. 29., vasárnap, Taksony napja van. Holnap András és Andor napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

Önkormányzati boltokban árulnák a tanyán termelt élelmiszert PDF Nyomtatás
2010. november 23. kedd, 10:00

tanya02Önkormányzati boltok ellátására a tanyasi áruk nagybani piacát hozná létre a Felső-Kiskunságban a tanyafejlesztési programra szánt keretösszeg egy részéből a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete.

 

A tanyasi termékek piacra juttatását, s ezzel a gazdálkodó családok jobb megélhetését is segíthetné egymilliárd forint keretösszegű nemzeti tanyafejlesztési program. Bács-Kiskun megyében is súlyos probléma, hogy a kistelepüléseken élők számára nincs biztosítva az áruellátás, nincs náluk bolt, mert helyben hiányoznak a tőkeerős vállalkozások, amelyek alapvető élelmiszereket és háztartási cikkeket forgalmazó kereskedéseket üzemeltetnének – írja a kis-kunsag.hu.

A települési önkormányzatok állami segítséggel vállalhatnák a lakosság ellátását úgy, hogy nonprofit vállalkozásként üzemeltetnének helyi boltokat, melyek árukészletének jelentős részét a helyi termelőktől szereznék be – vélekedik Balogh József országgyűlési képviselő, a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete elnöke. Az önkormányzati boltok ellátására a tanyaegyesület tervezi a tanyasi áruk nagybani piacának létrehozását a Felső-Kiskunságban. Így több egészséges élelmiszer kerülne a hazai kiskereskedelembe, a haszon pedig helyben maradna.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Hídvégi 2010-11-23 14:43
Nálunk a legkiszolgáltat ottabbak a termelők, talán egész Európában. A jól szervezett közösségi megoldások sokat segíthetnek. Ha profeszionálisa n működtetik ... Ha nem, csak a veszteségek kőnek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár

online