Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Tarlós István hozzálát Budapest átszervezéséhez PDF Nyomtatás
2010. október 26. kedd, 07:00

budapest02Két mamutcég fogja össze a jövőben a budapesti önkormányzati vállalkozások működését, ha a fővárosi közgyűlés szerdán elfogadja Tarlós István javaslatait, aki már egy sor cégvezető kirúgását is bejelentette a hétvégén.

 

Teljesen átalakítja a fővárosi cégek rendszerét Tarlós István főpolgármester. A fővárosi közgyűlés szerdai ülésére benyújtott javaslatok szerint a fővárosi cégeket felügyelő két nagyvállalatot alakítanak meg, ha a közgyűlés megszavazza a főpolgármester és helyettese, György István által benyújtott javaslatokat – írja az origo.hu. Ez a két nagy cég fogja irányítani a budapesti közgyűlés tulajdonában lévő cégeket. Tarlós korábban azzal indokolta létrehozásukat, hogy így jobban érvényesülhet a vállalatok feletti városházi kontroll.

Tarlós István a hétvégén a Hír TV Kontraszt című műsorában azt mondta, hogy szerdán egy kivétellel leváltják a fővárosi közszolgáltató cégek vezetői. A főpolgármester szerint erre azért van szükség, mert „az az elképesztő helyzet van a közszolgáltató cégeknél már hosszú ideje, hogy a nem vegyes tulajdonú, tehát a nem külföldi-magyar tulajdonú néhány céget leszámítva valamennyi százszázalékos önkormányzati tulajdonú, jelentősebb cégnél rendőrségi vagy ügyészségi vizsgálat folyik”.

A legtöbb botrány által kísért önkormányzati cég, a BKV átalakítása valószínűleg még várat magára, a főpolgármester sem tett egyelőre olyan utalást, hogy le akarná váltani Kocsis István vezérigazgatót. Az origo.hu szerint a Fővárosi Közterület-felügyelet, Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a Főtáv Zrt., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zártkörűen Működő Részvénytársaság, a Főkert Zrt. és a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft., esetleg a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. vagy a Temetkezési Intézet Zrt. vezetőjére is célozhatott Tarlós.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?