Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 20., hétfő, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Külföldön tanulnak a közigazgatási ösztöndíjasok PDF Nyomtatás
2011. augusztus 26. péntek, 09:00

kozigA féléves magyarországi szakasz lezárultával szeptember első hetében négy hónapon át külföldi közigazgatási intézményekben gyűjthetnek tapasztalatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Magyar Közigazgatási Ösztöndíjasai – írja a kormány.hu

 

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter utolsó találkozójukon azt kérte az uniós tagállamokba utazó 229 ösztöndíjastól: fedezzék fel fogadóországuk és fogadóintézményük közigazgatási működését, végezzenek lelkiismeretes és érdemi munkát, gyakorolják az idegen szaknyelvet, és térjenek haza tapasztalatokkal gazdagon, hogy azokat itthoni, minőségi munkavégzésben kamatoztathassák.

Az NKÖ Program összesen 229 résztvevőjét - 200 pályakezdőt, 22 kormánytisztviselőt és a korábbi roma ösztöndíj-programból átvett további 7 résztvevőt – fogadnak az uniós tagállamok közigazgatási és kormányzati intézményei. 22-en a következő négy hónapban is Magyarországon dolgoznak majd. A legnagyobb létszámban, 56-an Németországba utaznak, Franciaországot 17-en, Lengyelországot 14-en választották külföldi közigazgatási tanulmányaik célországaként. Varsóban egy ösztöndíjast a miniszterelnöki kabinet foglalkoztat majd négy hónapig.

A kormány az első Kormányzati Karrierexpón hirdette meg a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programot, amelyre 1450-en jelentkeztek. A résztvevők január óta dolgoztak a magyarországi közigazgatás intézményeiben, és különböző közigazgatási képzéseken vettek részt. A külföldi kiküldetés elsődleges célja a szakmai tapasztalatszerzés és a nyelvtanulás. A program lebonyolításához szükségese együttműködési megállapodásokat a Nemzeti Közigazgatási Intézet kötötte meg a partnerországok központi, területi és helyi közigazgatási intézményeivel.  A fogadóintézményeket szakmai szempontok alapján, de az ösztöndíjasok érdeklődésének figyelembevételével választották ki. Az NKI a külföldön töltött hónapok alatt is figyelemmel kíséri az ösztöndíjasok munkáját: mind a résztvevőkkel, mind pedig a fogadó intézményekkel folyamatos kapcsolatot tart. A programot sikeresen teljesítők hazaérkeztük után lehetőséget kapnak arra, hogy kormánytisztviselőként dolgozzanak tovább.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?