Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Menzaháború: mindenki veszített PDF Nyomtatás
2011. augusztus 08. hétfő, 10:00

 

menza02Leszereli több mint harminc Pest megyei középiskola és szociális intézmény konyhájának berendezéseit a HunGast Kft., ha nem kap pénzt a csaknem 1,2 milliárd forintnyi tartozást felhalmozó megyeházától. A korábban közétkeztetési feladatokat ellátó cég egyszer már szerződésbontásig jutott a megyével folytatott tárgyalásokon.

Öt hónap óta tárgyalnak, mégsem született megállapodás a megyei önkormányzat tetemes tartozásának kiegyenlítéséről. A HunGast Kft. ügyvezetője, Kérfalusi Attila szerinte a megyeháza csupán azt ismételgeti, hogy nincs pénz, de nem tett javaslatot a tartozás ütemezésével, valamilyen áthidaló megoldással, illetve a kölcsönös szerződésbontás részleteivel kapcsolatban – írta a hirszerzo.hu.

A főzés tavaszi leállítása után a felek abban állapodtak meg végül, hogy a HunGast továbbra is elvégzi a tálalási feladatokat. Kérfalusi Attila szerint azonban az ígéretek ellenére eddig csupán 10 millió forint érkezett a számlájukra, az újabb 20 milliós részlet már nem.

Az ügyvezető azt mondta azt MTI-nek: július 20-tól több levélben is kérdezték, hogy kéri-e a megyeháza a további szolgáltatást, és megjelölték annak ellenértékét is, de nem kaptak érdemi választ. Arra a jelzésre sem reagált az önkormányzat, hogy a HunGast augusztus elsején leáll a munkával. Augusztus 2-án valóban abbahagyták a tálalást, miután ők maguk értesítették erről az érintett intézményeket. Nem maradt más, mint hogy hozzálássanak a saját beruházásként felszerelt üstök, sütők és egyéb berendezések leszereléséhez, hogy értékesítésükből legalább valamennyi pénzhez jussanak - mondta a cég vezetője.

A megyei önkormányzat szóvivője, Ambrus András azt közölte az MTI-vel, hogy a tálalási számlák „extrém” tételeket is tartalmaztak. A megye vezetése továbbra is igyekszik egyezségre jutni a HunGasttal minden vitás kérdésben, és a fizetési hajlandóság is megvan, de az adósságtörlesztést mindaddig nem tudja megkezdeni, amíg nem érkezik központi támogatás (a megyeháza 2,5 milliárd forintnyi önhiki-igényt nyújtott be).

A Pest Megyei Közgyűlés március 25-én hatalmazta fel elnökét arra, hogy kezdjen egyeztetést a HunGast Kft.-vel a 2008. július 15-én kötött szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. A szerződésbontást a HunGast ajánlotta, miután a megyei önkormányzat tetemes tartozást halmozott fel a cégnél.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?