Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. jan. 31., kedd, Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.

Bankszövetség – önkormányzati hitelek PDF Nyomtatás
2011. augusztus 05. péntek, 06:00

 

kovacs_levente_bankszovetsegA Magyar Bankszövetség már hónapokkal ezelőtt létrehozott egy munkacsoportot, hogy vizsgálja meg az önkormányzati hitelek kérdését, és a testület rövidesen beszámol a munkájáról - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a bankszövetség főtitkára, Kovács Levente. Elméleti lehetőség, hogy az önkormányzati hitelek tőketörlesztésének elkezdését egy évvel elhalasszák, de van más lehetőség is.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerdán levélben fordult a miniszterelnökhöz, amelyben Orbán Viktor közbenjárását kérte a bankoknál, hogy a svájci frank árfolyamának megugrása miatt halasszál el egy évvel az önkormányzati hitelek tőketörlesztését. Kovács Levente kifejtette: az egyes önkormányzatok különféle problémákkal küzdenek, más és más az eladósodottságuk mértéke, ezért a megoldás módja sem lehet egységes.

„Minden önkormányzatnak, amelynek problémája van, le kell ülnie tárgyalni a saját bankjával. Ha találnak megoldást, akkor nincs miről beszélni, ha nem találnak, akkor érdemes közösségi problémakezelési elveket kidolgozni” - jelentette ki a főtitkár. A bankszövetség nyitott ezekre a megbeszélésekre - tette hozzá.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?