Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. jan. 31., kedd, Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.

Jogerős döntés Esztergomról PDF Nyomtatás
2011. augusztus 03. szerda, 07:00

 

esztergomHarminc év alatt kell visszafizetni azt a 25 milliárd forintos adósságot, amit Esztergom előző vezetése halmozott fel – döntött jogerős végzésében a bíróság – közölte az MTI. A Fidesz-frakció szerint az előző négy év felelőtlen országos politikája miatt lehetetlenült el az önkormányzat, ezért halmozott fel ekkora adósságot.

Befejezettnek nyilvánította a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság jogerős végzése az esztergomi önkormányzat adósságrendezési eljárását, a feltárt hitelezői igények szerint az előző városvezetés alatt az önkormányzat 25 milliárdos adósságot halmozott fel, amelynek visszafizetésére harminc év alatt kerülhet sor - közölte Tétényi Éva polgármester kedden.

„Az önkormányzatok 2006-2010 között a felelőtlen szocialista kormányzásnak köszönhetően ellehetetlenültek. Ennek ellenére Tétényi Éva polgármester az MSZP majálisán szónokolt, éppen az előtt a Gyurcsány Ferenc előtt, akinek miniszterelnöksége idején Esztergom és több, a jobboldal által vezetett megyei és települési önkormányzat szenvedett súlyos károkat” - reagált a város képviselő-testületének Fidesz-frakciója az adósságrendezés lezárulására.

Esztergomban hónapok óta tart a szembenállás a tíztagú Fidesz-frakció és a kétharmados aránnyal megválasztott független polgármester között – erről portálunk is rendre beszámolt. A tavaly októberi önkormányzati választáson Tétényi Éva nagy többséggel legyőzte a korábbi polgármestert, a fideszes Meggyes Tamást, az egyéni választókörzetekben azonban mindenhol a Fidesz-KDNP jelöltjei (illetve egy helyen az általuk támogatott független induló) nyertek, így abszolút többségük van a képviselő-testületben.

Tétényi Éva arra hivatkozva kért adósságrendezési eljárást, hogy 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt az előző önkormányzattól, ezt azonban a Fidesz-frakció törvénytelennek tartja. A város képviselőtestülete még április közepén döntött az adósság rendezéséről.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?