Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Októberben kerül napirendre az új önkormányzati törvény PDF Nyomtatás
2011. július 12. kedd, 07:00

 

naptarVárhatóan októberben kerül a kormány elé az új önkormányzati törvény – írja a Kormány.hu a következő félév kormányzati döntéshozatali terveiről.

Júliusban az állatok védelméről szóló törvénymódosítási javaslat és az államtitkot vagy nemzetbiztonsági érdeket érintő beszerzések szabályairól szóló kormányrendelet-módosítás, illetve egy a közalkalmazottakat, egy az érettségi vizsga szabályait, egy az Útravaló Ösztöndíjprogramot és egy az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságát érintő kormányrendelet.

Augusztusban kerülhet a kormány elé többek között az új közoktatási törvény, illetve az elektronikus ügyintézésről, valamint a személyszállítási szolgáltatásról szóló törvények tervezete.

Igen intenzív szeptemberi döntéshozatal várható, 34 kiemelt témában. A munkaterv szerint ekkor kerül napirendre az új felsőoktatási törvény koncepciója, a nemzetiségek jogairól szóló törvénytervezet, az országgyűlési képviselőkről szóló javaslat, illetve az új Munka Törvénykönyv és az új duális szakképzés bevezetését megalapozó törvény.

Az október várhatóan ennél is sűrűbb lesz, 38 témát tűzött ki tárgyalásra a kormány, köztük  a helyi önkormányzatokról szóló új törvényt, a szakképzési hozzájárulásról szóló tervezetet, a turizmusról szóló javaslatot. Napirenden lesz az egészségügyi, a közlekedési törvények módosítása

Novemberben a kormány 51 kiemelt témát tervez. Sorra kerül egyebek mellett a honvédség adatkezeléséről szóló törvénytervezet, a közszolgálati életpályák összehangolása miatt szükséges törvénymódosítások, a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítása, egyes szociális és gyermekvédelmi törvények módosítása, illetve a felnőttképzésről szóló tervezet. Tárgyalnak továbbá a nyugellátások és baleseti járadék 2012. januári emeléséről szóló kormányrendeletről, valamint a nemzetgazdaság biztonságos működéséről és védelmi felkészítéséről szóló törvényről.

Decemberben lehet a kabinet előtt a fegyvertörvény, a vízközmű szolgáltatásokról szóló törvény, a termőföldről és a Nemzeti Földalapról szóló tervezet,  a választási eljárásról szóló törvény módosítása, illetve a Nemzeti Turisztikai Hivatal létrehozásáról szóló kormányrendelet. Döntés várható a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény részletes szabályait megállapító kormányrendeletről.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?