Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 21., kedd, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Fiatalos, izgalmas közigazgatás? PDF Nyomtatás
2011. július 12. kedd, 09:00

 

regeneracioA Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2010-ben indította útjára ReGeneráció eseménysorozatát, melyek célja a közszolgálati pálya vonzóbbá tétele a felkészült fiatal szakemberek számára. Tavaly ősszel közel nyolcezer fiatal látogatott ki az első ReGeneráció – Kormányzati Karrierexpóra, idén márciusban pedig 660-nál is többen jöttek el a ReGeneráció-Közigazgatási Nyílt Nap eseményeire – írja a Kormány.hu.

Szép dolog, ha valaki nem magáért, hanem egy közösségért is dolgozik: ez a közigazgatás küldetése – mondta el Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a Siófokon megrendezett háromnapos ReGeneráció Tábor megnyitóján. Az itt jelenlévők egyszerre érezhetik magukat kiválasztottaknak és – első táborozóként – kísérleti nyulaknak – fogalmazott tréfásan, kötetlen hangvételű köszöntőjében Navracsics Tibor. Szeretnénk folyamattá tenni a ReGeneráció programokat, melyeken keresztül az érdeklődő fiatalok könnyebben kerülhetnek kapcsolatba a közigazgatással – hangsúlyozta. A KIM megalakításakor szerettem volna, hogy az a „legfiatalabb” minisztérium legyen, hiszen – mutatott rá a miniszter – a fiatalítás rendkívül időszerű a közigazgatásban. A különböző, fiataloknak szóló programokkal szeretnénk megmutatni, hogy ez nem egy zárt világ, hanem lehet izgalmas és karrier szempontjából motiváló is – hansúlyozta Navracsics Tibor. Hozzátette: egy éve folyik a rendezvények sorozata és szeretnénk, ha ezeket évről-évre szivnonalasabbá tudnánk tenni.

A KIM az eddigi ReGeneráció-rendezvények sikere nyomán ReGeneráció Tábort hirdetett Siófokon. Július 8-a és 10-e között 60 fiatal vesz részt a programon, akiket online jelentkezés útján, szakmai érdeklődés alapján, több száz jelentkezőből választottak ki a szervezők.

A háromnapos rendezvényen a kormányzat meghatározó vezetői tartanak szemináriumokat fiataloknak, egyebek mellett az országmárka alakításáról, a magyar EU-elnökségről, az államigazgatási reformról és az ifjúságpolitikáról. Előadást tart többek közt Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Mihalovics Péter ifjúságpolitikáért felelős miniszteri biztos, Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Ódor Bálint EU ügyekért felelős helyettes államtitkár, Latorcai Csaba nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint Bakos Piroska EU-elnökségi szóvivő is.

A szemináriumok mellett a résztvevők szimulációs játék keretében teszik próbára tehetségüket, melyben új kormányzati kezdeményezések felépítésének és kommunikációjának megtervezése lesz a feladatuk.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
-1 #1 közszolgáknak 2011-07-12 11:47
Nagyon jó lenne ha a kormány támogatná a diplomás fiatalokat. A közigazgatásban nagyon nagy szerepet tudnának vállalni.Tegyék lehetővé hogy akinek 1-5 év van vissza a nyugdíjba vonulástól az elmehessen és helyette alkalmazzanak fiatal diplomás szakembereket. Megérné mindenkinek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?