Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Az új önkormányzati törvény koronázná meg a belügyminisztérium éves munkáját PDF Nyomtatás
2011. július 06. szerda, 08:00

 

pinter_sandor01Sem önkormányzati rendőrségre, sem pedig csendőrségre nincs szükség, mert a fegyveres szervezetek el tudják látni közrendvédelmi a feladataikat. A belügyminiszter az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt fejtette ezt ki, ahol azt is elmondta, hogy senkit sem kényszerítenek vissza a munkába.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Belügyminisztérium irányítása alatt álló fegyveres szervek megfelelő szinten tudják biztosítani az ország közrendjét, közbiztonságát – szögezte le beszámolójában Pintér Sándor. Ígéreteit sorra véve a legnagyobb kihívásnak a kistelepülések közbiztonságának megerősítését tartotta – írta a magyarhirlap.hu.

A tulajdon elleni szabálysértések rendőri felderítése és az elzárással való büntetés bevezetése szerinte érzékelhető változást hozott a közbiztonságban. Közel 40 százalékkal csökkent a városi üzleti lopások száma, és a visszajelzések szerint a lakosság biztonságérzete is nőtt. A körzeti megbízotti rendszert egyebek mellett az idén a szakközépiskolát elvégző 2300 rendőrrel akarják megerősíteni, továbbá a „gördülő akciót” is folytatják, azaz sorra járják a településeket.

Pintér Sándor elmondta: megfelelő számú hely lesz télen az úgynevezett „túlélési pontokon” ahhoz, hogy egyetlen hajléktalan se kényszerüljön az utcán tölteni az éjszakát. A hajléktalanproblémát elsősorban nem rendőri eszközökkel kívánják megoldani, hanem a karitatív szervezetek bevonásával, ahogy eddig is.

Összegző értékelése szerint az elmúlt esztendőt a Belügyminisztérium intenzív munkával töltötte. Reményei szerint erre a koronát az új önkormányzati törvény parlamenti elfogadása tudja majd feltenni.

A szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokra, illetve a rendvédelmi dolgozók nyugdíjazására vonatkozó változásokra utalva arról beszélt a belügyminiszter, hogy senkit sem kényszerítenek vissza a munkába, mindenki maga döntheti el, vissza kíván-e térni a fegyveres szolgálatba. Arról is beszélt, hogy az elképzelések szerint a rendvédelmi dolgozók öt év nyugdíjkedvezményre lesznek jogosultak, ebben az időszakban rendelkezési állományba kerülnének, így nem a nyugdíjkasszából fizetnék őket.

Közölte azt a döntését is a miniszter, hogy a cafetéria juttatás mértéke legyen egyenlő a munkatársak között, mindenki évi 200 ezer forintnyi juttatást kap, szándéka szerint készpénzben.

Beszámolójában a finanszírozással, a költségvetési források egy részének zárolásával kapcsolatban többször arra mutatott rá Pintér Sándor, hogy a korábbi kormányzatok kötelezettségvállalásaiért, tartozásaiért is helyt kell állniuk. Így például a tűzoltók 2004 és 2006 közötti túlóradíját két részletben, a harmadik, és a negyedik negyedévben fizetik majd ki.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?