Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 20., hétfő, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Közigazgatás, rendvédelem, honvédelem - egységesítik a közszolgálatot PDF Nyomtatás
2011. július 01. péntek, 09:20

 

kozszolgalat02Július végére el kell készíteni a kormánytisztviselők jogállásáról, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról, illetve a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó foglalkoztatottak életpályamodelljét tartalmazó ágazati személyzeti stratégiákat a kormány határozata szerint.

A stratégiák legyenek figyelemmel az e szerveknél más jogállásban foglalkoztatottakra (munkavállalók, civil állomány), továbbá a helyi önkormányzatoknál, illetve az autonóm szerveknél alkalmazásban álló köztisztviselőkre is. A munka felelőse a közigazgatási, a nemzetgazdasági, a külügy- , a belügy- és a honvédelmi miniszter – így szól a kormányhatározat. A közigazgatási tárcának szeptember végéig el kell készítenie a magyar kormánytisztviselői karra vonatkozó szabályozást is.

A kormány munkakör-elemzési modellkísérlet végrehajtását rendeli el a közigazgatási és igazságügyi miniszter által külön meghatározott ütemterv szerint az általa kijelölt, illetve felkért szerveknél. A kísérlet eredményeiről előterjesztést kell készíteni, majd a tapasztalatok alapján fokozatosan ki kell alakítani a munkakör alapú rendszerre való áttérés feltételrendszerét – írja a napi.hu.

A tartalékállomány fejlesztését szolgáló szabályokat szeptember végére kell kidolgozni. Azt is fel kell mérni, hogy milyen intézkedések szükségesek ahhoz, hogy a hivatásos állomány tagjai feladatot kaphassanak a közalkalmazotti szféra egyes területein. A vizsgálat eredményéről szóló jelentésnek részletesen szólnia kell azokról az intézkedésekről és költségekről, amelyek segítik a hivatásos állomány tagjainak elhelyezkedését az egyes ágazatokban (közoktatás, szociális és gyermekvédelmi igazgatás, egészségügy, valamint művészeti, közművelődési, közgyűjteményi területen).

A közigazgatási alapvizsga új, összehangolt rendszerét 2011 végére kell kidolgozni. A szakvizsgarendszerek összehangolása érdekében egységesíteni kell a közigazgatási szakvizsga és a rendészeti szakvizsga kötelező tárgyait. A közigazgatási szakvizsga általános részét a specializált honvédelmi előmeneteli vizsgarendszerbe kell illeszteni. A közigazgatási szakvizsga választható tárgyköreit rendvédelmi és honvédelmi modullal kell kiegészíteni. Szintén javaslatot kell kidolgozni a közigazgatási, rendészeti és a honvédelmi továbbképzések egységesítése érdekében az integrált továbbképzési programjegyzékre, az éves továbbképzési tervezésre.

A kormányhatározat szerint az egységesítés érdekében 2011 végére ki kell dolgozni az integrált Közszolgálati Teljesítménymenedzsment Rendszer elvi és módszertani alapjait. A kabinet arra is felhívta a közigazgatási minisztert, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter egyetértésével az Államreform Operatív Program 2011-2013. évi akciótervében szerepeltesse az új közszolgálati életpályák megvalósításához szükséges intézkedéseket.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+3 #2 déli-báb 2011-07-18 16:57
Vagy legalább a nyugdíjasok nem dolgoznának teljes állásban, hanem max. heti tíz órát, feltéve, hogy valóban nélkülözhetetle n a szakértelmük. Válasszanak, vagy a nyugdíj, vagy teljes állás. Az egy mese, hogy a nyugdíjasok a nagyon szegények ma Magyarországon, de ők alkotják a legnagyobb szavazótábort.. .
Idézet
 
 
0 #1 közszolgák 2011-07-12 11:38
Jó volna ha a fiataloknak csinálna a kormány helyet és elküldené nyugdíjba azokat a közszolgákat akiknek 1-3 év van vissza hogy nyugdíjba mehessenek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?