Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 21., kedd, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

A közigazgatás fejlesztése, lépésről lépésre PDF Nyomtatás
2011. június 16. csütörtök, 06:00

 

magyary_programKevesebb papírmunkával gyorsabb és hatékonyabb közigazgatás. A közigazgatási eljárások egyszerűsítése elejét veszi majd a bürokráciának és a korrupciónak. Navracsics Tibor közigazgatási miniszter bemutatta a nyilvánosságnak a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programot.

Az önkormányzati adminisztratív feladatok egy része átkerül a kormányhivatalokhoz, az ősszel elfogadandó sarkalatos, önkormányzati törvénnyel - mondta a közigazgatási minisztérium államtitkára, Rétvári Bence a Kossuth Rádióban. A visszaélések ellen etikai kódexet is alkotnak szeptemberben. A közigazgatás átláthatóbb és olcsóbb lesz, a felgyorsuló szolgáltatások pedig a vállalkozások számára hatékonyabb üzleti környezetet jelenthetnek - magyarázta az államtitkár.

A Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programdokumentum célja egységesíteni a szektort, ezen belül is új életpályamodell- és javadalmazási rendszert kiépíteni. A program bemutatóján Navracsics Tibor közigazgatási miniszter azt mondta: augusztus 31-éig kidolgozzák a hivatásetikai szabályzatot.

Azt követően így sorakoznak a legfontosabb feladatok: 2011. szeptember 30-áig elkészül a számonkérhetőségi és antikorrupciós terv. 2012. január 1-jéig létrejön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Véget ér az alapítványok, közalapítványok rendszerének egyszerűsítése, meglesz az állami feladatkataszter, a kormányzati személyügyi centrum, az egységes közszolgálati teljesítménymenedzsment. Elkészül új javadalmazási rendszerrel a közszolgálati életpályamodell. Befejeződik a vállalkozói adminisztratív terhek csökkentése. 2012. június 30-áig kialakul a Nemzeti Egységes Kártyarendszer.

2012. december 31-éig befejeződik a gazdasági társaságok rendszerének felülvizsgálata, közigazgatási eljárások egységesítése. 2013. június 30-áig bevezetik az egyablakos ügyfélszolgálatot, 2013. december 31-ig kiszélesítik az elektronizált eljárások körét, esélyegyenlőséget segítő intézkedéseket vezetnek be.

A célok között szerepel például a lakossági és a vállalkozói adminisztrációs terhek csökkentése, a kormányablakok hálózatának kiterjesztése és továbbfejlesztése, valamint a képzési rendszer megújítása. Ennek része a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozása is.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #1 5118 2011-06-21 11:47
Arra szeretnék választ kapni, hogy az új közszolgálati javadalmazási rendszer tesz-e különbséget főiskolai és egyetemi végzettség között? Mélyen igazságtalan a mostani rendszer.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?