Hirdetés

girdmario

Hirdetés
Ma 2022. aug. 15., hétfő, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Felfüggesztette a képviselő-testület a polgármestert és a jegyzőt PDF Nyomtatás
2011. május 23. hétfő, 07:00

 

denke_valeriaVajszlón (Baranya) azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól a képviselő-testület a település polgármesterét és a helyi önkormányzat jegyzőjét egy könyvvizsgálói jelentés nyomán. Büntetőfeljelentés is várható az ügyben. A két vezető szerint törvénysértés történt, a kormányhivatal állásfoglalására várnak.

Miután bezártam a csütörtöki testületi ülést Füles Ferenc alpolgármesterrel és a jegyzővel elhagytuk a polgármesteri hivatalt, ezt követően Gut Antal alpolgármester újra összehívta a testületi ülést, és azon határoztak a felfüggesztésünkről – idézi Denke Valéria vajszlói polgármestert a bama.hu. „Olyan problémák merültek fel, amelyeknek rendkívüli következményei lehetnek, kénytelenek voltunk azonnali hatállyal felfüggeszteni a polgármestert és a jegyzőt” - mondta Gut Antal, Vajszló független alpolgármestere. Arról is beszélt, hogy számlatartozás miatt kikapcsolták a villanyt az önkormányzat egyik épületében, az orvosi rendelőben kikötötték a gázt, közben pedig pénzek tűntek el.

Az ügy előzménye egy könyvvizsgálói jelentés, amely Vajszló 2009-es gazdálkodásával foglalkozik – írta az index.hu. Az egyik független képviselő, Tamási István elmondta: ennek alapján büntetőfeljelentést is tesz a testület. Az anyagot a képviselő-testület rendelte meg, amelynek többsége, öt tagja nem támogatja a polgármestert. „A könyvvizsgálói anyag csak hangulatkeltésre alkalmas, öt képviselő a választások óta ezen munkálkodik, ellehetetlenítik a napi munkavégzést” - mondja erre Denke Valéria.

A polgármester szerint menesztésük törvénytelen volt, mert ülést csak az ő legalább két hétig tartó akadályoztatása esetén hívhatna össze alpolgármester. Most arra várnak, hogy ezt a Baranya Megyei Kormányhivatal is kimondja. Bércesi Ferenc, a Kormányhivatal Baranya megyei főigazgatója elmondta, a vajszlói testületi üléssel kapcsolatban egyelőre semmilyen hivatalos dokumentum nem érkezett a törvényesség betartását is felügyelő hivatalba.

A polgármesteri hivatal pénzügyi dolgozói már februárban felmondtak, ennek szintén köze lehetett a csütörtökön kirobbant ügyhöz. A jegyző irodáján péntek reggelre kicserélték a zárat, és a képviselő-testület helyettest bízna meg a munkával. Dr. Ornódi Lívia jegyző feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen az iroda feltörése és a zár kicserélése miatt.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?