Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Milyen lesz Tarlós Budapestje? PDF Nyomtatás
2010. szeptember 16. csütörtök, 01:00

budapestA Fidesz és a KDNP főpolgármester-jelöltje, Tarlós István szerint Budapestnek uniformizált világváros helyett regionális központtá kellene válnia. Tarlós a Budapest-imázs konferencián azt mondta, új városarculati elemeket dolgoztatna ki, és szakértőkkel áttekintetné a város szimbólumait.

 

Tarlós István, ha megválasztják, megkérdezi például a budapestieket a főváros jelenlegi, hosszában piros-sárga-kék sávra osztott zászlójával kapcsolatban is, mert az őt a keresztben kék-sárga-piros román trikolórra emlékezteti. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenen változtatni kellene – jelentette ki.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy gyerekesnek tartja Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt „sárga csekkes” akcióját, mellyel a BKV-nak az előző kormány által ígért pénzt akarja számon kérni. Tarlós István szerint hiteltelen az akció, mert Horváth Csaba az egyik héten járatritkítást és tarifaemelést akar, majd nem sokkal később díjmentes BKV-ról beszél. (Horváth Csaba keddi sajtótájékoztatóján egy nagy méretű sárga csekket felmutatva hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormánynak teljesítenie kell az előző kabinet és a főváros között a BKV támogatásáról létrejött megállapodást, amelynek alapján 7,443 milliárd forintot kellett volna utalnia július 15-éig.)

Tarlós István szerint a város üzemeltetése is arculati kérdés. Rossz példaként említette a járdákból egy egyszerű sárga csíkkal leválasztott bicikliutakat, amelyek sok bosszúságot okoznak a járókelőknek.

Tarlós István a sajtótájékoztató előtti konferencia megnyitóján azt mondta, az eddigi városvezetés törekedett a világvárostitulusra, Budapest mégsem vált meghatározó befolyású nagyvárossá sem gazdasági, sem pedig politikai értelemben. Tarlós szerint Budapest alapproblémája, hogy mint nagyvárosna k, nincs sem kialakult karaktere, sem pedig filozófiája. Mint fogalmazott: Budapestnek újra el kell fogadnia saját identitásának jegyeit.

A feladatok egyik legfontosabb átcsoportosításának nevezte, hogy a szabályozási jogosítványokat „az egységes városrendezés igényével” egy helyre, a fővároshoz kell majd telepíteni a kerületektől.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #3 Dr K.H.G 2010-09-25 07:44
Budapest egy nyitott, nyüzsgő város, sokszínű kultúrával, remélem Tarlós István alatt is az marad.
Idézet
 
 
0 #2 Janos 2010-09-17 10:29
Tarlós István olyan ajtókon kopogtat, amelyeken eddig is benyithatott volna. Tudomásom szerint eddig is tagja volt a közgyűlésnek. Nem hiszem, hogy a főváros zászlójának a színösszetétele a legfontosabb kérdés. Remélem, hogy megválasztása esetén ennél összetettebb feladatokra is megoldást keres és talál.
Idézet
 
 
0 #1 Erdei Péter 2010-09-16 10:13
Teljes mértékben egyetértek Tarlós István főpolgármester- jelölt úr gondolatával, hogy Budapest regionális központ legyen, mert ez az ország érdeke is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?