Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Száznyolcvanegymilliós mentőövet dobott a kormány Pest megyének PDF Nyomtatás
2011. április 12. kedd, 06:30

mentoovÁprilis elsején a belügyminiszter és a gazdasági miniszter soron kívül adta meg az önhiki-keretből Pest megyének a kért segítséget, visszatérítendő támogatás formájában. A kapott összeg legfeljebb átmeneti könnyebbséget jelent a megyének, mert messze elmarad felhalmozódott tartozásának nagyságától.

 

Soron kívül döntött a Pest Megye Önkormányzata által az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2011. évi támogatásáról szóló BM rendelet alapján benyújtott támogatási igényről Pintér Sándor belügyminiszter és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter úr április 1-jén. A döntés alapján az önkormányzat 181 214 000 forint visszatérítendő támogatásban részesült olvasható a kormany.hu oldalon.

Mint emlékezetes, az önkormányzat tulajdonában lévő tizennyolc középiskola étkeztetéséért felelős HunGast Kft. március elején felfüggesztette a közétkeztetési szolgáltatást, mivel a megyei önkormányzat tartozása 450 millió forintra növekedett. A két fél korábban megállapodott arról, milyen ütemben zajlik ennek törlesztése augusztusig. Csakhogy Pest megye nem tudta időben kifizetni az újabb, januári költségeket: 154 millió forintot.

Végül közös megegyezéssel a szerződésbontás mellett döntöttek a felek, a tartozás összege a HunGast Kft. ügyvezetője szerint időközben elérte a 800 millió forintot. Az önkormányzat azt tervezi, hogy saját erőből, olcsóbban meg tudja oldani a menzahelyzetet.

Korábban, januárban már intő jelek mutatkoztak. A közgyűlés képviselői nem kaptak tiszteletdíjat és költségtérítést, mert inkább az alapműködés fenntartása mellett döntöttek. Az önkormányzatnak valóban vannak nehézségei, mondta akkor Szűcs Lajos megyei elnök, de hozzátette azt is, hogy bizakodik, mert „nagyon komoly párbeszéd” kezdődött a kormány és az önkormányzatok között.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?