Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. febr. 05., vasárnap, Ágota és Ingrid napja van. Holnap Dorottya és Dóra napja lesz.

Az esztergomi polgármester levele a magyar miniszterelnöknek PDF Nyomtatás
2011. április 11. hétfő, 06:30

esztergom_menet02Tétényi Éva polgármester és kétszázötven esztergomi a pénteken indult ötven kilométeres gyalogtúra után átadta levelét Budapesten a miniszterelnökség munkatársának. Az MTI információi szerint 7500-nál több esztergomi támogatta aláírásával az új választásokat. A levél szövegét az Önkormányzati Sajtószolgálat hozta nyilvánosságra.

 

Igen tisztelt Miniszterelnök Úr, Esztergom város Díszpolgára!

Tétényi Éva, mint Esztergom, Esztergom-Kertváros és Pilisszentlélek polgármestere fordulok Önhöz. A tavaly októberi önkormányzati választások óta eltelt félévben városunkban politikai patthelyzet alakult ki. A kétharmados fideszes testület nem hajlandó együttműködni a kétharmaddal megválasztott új polgármesterrel. A város súlyos eladósodása miatt elindult adósságrendezési eljárás során olyan válságköltségvetés került megszavazásra, amely a kötelezően ellátandó önkormányzati feladatokat csak részben finanszírozza, ezért a város közszolgáltatásai, intézményeinek működése veszélybe került. A testület munkáját a nemrég megválasztott jegyző sem támogatja, érdemi döntések pedig nem születnek az üléseken. A testületi ülések nyilvánossága bizonyítja, hogy a képviselők nem a választópolgárok többségi akaratát hajtják végre. Az előző városvezetés stílusát, gazdálkodását elutasító népakarat sárba tiprása, hogy a helyi Fidesz-frakció továbbra is Meggyes Tamás pártján áll, és a város érdekeivel ellentétben cselekszik. A KDNP esztergomi szervezete kétszer határolódott el a várost ennyire semmibe vevő magatartástól.

Esztergom a keresztény értékeket szem előtt tartva várja a probléma megoldását. Kéri, hogy Miniszterelnök Úr látogasson el hozzánk, és személyesen tájékozódjon az eseményekről. Legutóbbi megjelenésekor a Szent István Gimnáziumért tüntetőknek megígérte, hogy a város sorsát szívén viseli, s ha teheti, akkor majd segít. A választópolgárok joggal reménykednek abban, hogy Miniszterelnök Úr értékrendje, politikai hitvallása egybecseng kérésünkkel. A Fidesz által meghirdetett megújulás, valamint a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatban is deklarált ,,béke, szabadság és egyetértés” a legfőbb óhajunk. A tarthatatlan helyzet orvoslására előrehozott önkormányzati választás kiírását sürgetjük. Kérem, hogy vizsgálják meg a testület eddigi tevékenységét, a jogszabályok és törvények betartását, valamint a működés biztonságát. Kérésünket több ezer aláírás erősíti meg.

Őszintén remélem, hogy Magyarország ősi fővárosába, az egyház és az államalapítás székhelyére a rendrakás után a nyugalom időszaka köszönt, és ez lesz az a hely, ahol szeretünk élni.

Várom megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel: Tétényi Éva, Esztergom város polgármestere

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #3 from hungary 2011-05-23 18:24
Hello curiosity!
Te úgy látszik nem ebben az országban élsz, vagy tévednék.
Idézet
 
 
-1 #2 from curiosity 2011-05-23 07:17
Kiváncsi lennék, hogy a polgármester asszony kapott-e választ levelére és, ha igen, akkor milyen konkrétumokkal.
Idézet
 
 
+2 #1 köztiszti 2011-04-14 08:20
Szégyen, amit a fideszes banda művel Egomban.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?