Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. jan. 31., kedd, Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.

Két és fél milliárd lenne elég a legsürgősebbekre Pest megyének PDF Nyomtatás
2011. április 01. péntek, 06:00

megyehazaA Pest megyei közgyűlés határozatot hozott, hogy összesen négymilliárd forintnyi adósságának csökkentésére két és fél milliárd forintnyi összeget szeretne elnyerni az önhibájukon kívül adósságba keveredett önkormányzatok kisegítésére elkülönített központi keretből az önkormányzat.

 

Pest megyében az elmúlt években ki nem fizetett számlákból, a tankönyvkiadónál összegyűlt tartozásokból és a közétkeztetésre szerződött HunGast Kft. felé fennálló elmaradt kifizetésekből halmozódott fel a négymilliárd forintnyi tartozás – mondta Ambrus András, a megyei önkormányzat sajtóreferense. A HunGast Kft. emiatt be is szüntette a megye kezelésében lévő 34 intézményben az étkeztetést – írja az mno.hu.

A 2,5 milliárdnyi összeg a legsürgetőbb tartozások elrendezésére lehet elegendő. A többi követelés kielégítését, a pénzügyi egyensúly helyreállítását hitelek felvételével és ingatlanok értékesítésével szándékozik megoldani az évente 35 milliárd forintból gazdálkodó megyei önkormányzat – közölte a sajtószóvivő.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?