Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Kétszázmilliárd forint vidékfejlesztési pályázatra PDF Nyomtatás
2011. március 24. csütörtök, 07:00

v_nemeth_zsolt01Újra indul az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP): összesen 200 milliárd forintra lehet majd pályázni. Mezőgazdasági és kertészeti termelők, települési önkormányzatok, erdőgazdálkodók, gazdasági társaságok, nonprofit szervezetek igényelhetnek támogatást a keretből. Az eljárásrend egyszerűsödött.

 

A most meghirdetett jogcímek közül először a kedvezőtlen adottságú és a Natura 2000 területeken gazdálkodók nyújthatnak be támogatási kérelmet március végétől – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A legtöbb forrást, a teljes összeg felét az ÚMVP I. tengelyében, azaz a mezőgazdasági, élelmiszer-feldolgozási és erdészeti ágazat versenyképességének javítására lehet igényelni. Májustól a mikrovállalkozásokat és a turisztikai tevékenységek ösztönzését segítő kérelmek adhatóak be.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár elmondta: a program értékelésével egyidőben atárca az eljárásrendet is átvizsgálta. Az informatikai rendszer és a források figyelembe vételével gyorsabb, kevésbé bürokratikus, ügyfélbarát rendet alakított ki a minisztérium – olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján.

Az államtitkár a megnyitandó jogcímek közül a mikrovállalkozások támogatását és a turizmus fejlesztését segítő pályázatokat emelte ki, amelyek új munkahelyek létrehozását ösztönözhetik. A két pályázat az ötezer fő alatti, nem körzetközpontként működő falvakban lesz elérhető, ez 2772 települést, 2,8 millió lakost érint. A jogcímek támogatása idén központi forrásból valósul meg. A támogatás magas intenzitású, a beruházás teljes összegének 60-65 százaléka. Egy pályázó maximum 35 millió forintot kaphat. Az eddigi tapasztalatokból kiindulva a minisztérium igyekszik 6 hónapra rövidíteni a pályázatok elbírálásának idejét. A nagyobb települések és az 5000 lakos alatti körzetközpontok az Új Széchenyi Tervből igényelhetnek hasonló hozzájárulást.

V. Németh Zsolt ismertette, hogy a LEADER Programon belül már nem csak nemzetközi együttműködésre (konferenciákra, tapasztalatcserékre), hanem annak előkészítésére is lehet majd forrást igényelni. A LEADER-csoportok például az utazás megszervezésére és a szálláshely lefoglalására is kérhetnek majd támogatást.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
-1 #2 Erdei Lászlóné 2011-03-31 11:17
Több,mint szomorú a Gyenes Úr cikke, az utolsó reménykedésből is kiábrándító!Az még inkább, ha ezeket a hozzászólásokat az "illetékesek" el sem olvassák, nemhogy próbálnák orvosolni!
Idézet
 
 
+2 #1 Gyenes Zoltán 2011-03-24 07:59
Erősen vissza kell fogni magam ,hogy kultúremberként írjak.Tegnap kaptam kézhez az elutasító határozatot e-témakörben (vidékfejleszté s)benyújtott pályázatunkra.E gy évig "szívattak"háro mszor számoltatták át a kiírás értelmezésében többféle választ adtak .Gyakorlatilag 2008-óta minden pályázatunkat elutasítottak ,volt aminek az előkészítési költségei elérték a hétmillió forintot(csator na).Igaz maradt számunkra 13kg papír utána.A nálunk folyó LEADER program az eszme megcsúfolása ,politikai alapon működő "homokozó"lehet belőle jó kis homokvárakat építeni.Hogy én csalódtam az hagyján, de a település vállalkozónak 90%- mikor induláskor győzködtem őket- csak legyintett.Aki nyert (egy) az a finanszírozás és hitelkamat miatt majdnem padlóra került.Jó lenne ha kiírók közül egy is megpróbálna egy pályázatot végigvinni ,működtetni persze a haveri sumákolás nélkül.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?