Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 21., kedd, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Fizetési haladékot kérnek a Balaton-parti önkormányzatok PDF Nyomtatás
2011. március 21. hétfő, 09:30

balaton_hajoA jövő év végén lejáró határidő meghosszabbítását kéri a Balatoni Hajózási Zrt.-ben részvényes huszonkét tóparti önkormányzat. Addig kellene ugyanis 1,5 milliárd forintos tőkejuttatásban részesíteniük a tulajdonukban álló hajózási céget. A kéréssel Balatonfüred polgármestere fordul az állami vezetőkhöz.

 

A kikötőt fenntartó huszonkét balatoni önkormányzat 2008-ban vált a Balatoni Hajózási Zrt. százszázalékos tulajdonosává. Ingyenes vagyonjuttatással kapták meg az államtól a cég 49 százalékos tulajdoni hányadát már meglévő 51 százalékos részesedésük mellé. A vagyonjuttatásért cserébe a településeknek rövid időn belül 580 millió forintos tőkeemelést kellett végrehajtaniuk, továbbá 1,5 milliárd forintos tőkejuttatás kellett vállalniuk, 2012 végi határidővel – emlékeztet a kapos.hu.

Balatonfüred polgármestere, Bóka István elmondta: a részvénytulajdonos balatoni önkormányzatok siófoki ülésén döntöttek arról, hogy tekintettel az önkormányzatok jelenlegi nehéz helyzetére, haladékot kérnek a kötelezettségük teljesítésére. Arról is határoztak, hogy szakmai szempontok alapján áttekintik a balatoni személyhajózás menetrendjét, megvizsgálják, miként lehetne hatékonyabbá tenni a hajózási társaságnak ezt az üzletágát.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?