Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Szerződésbontást ajánlott menzaügyben a szolgáltató a megyének PDF Nyomtatás
2011. március 19. szombat, 09:00

menza01Szerződésbontást javasol a Pest megyei önkormányzatnak a megyei fenntartású oktatási és szociális intézményekben közétkeztetési feladatokat ellátó, illetve azt a jelentős tartozás miatt jelenleg szüneteltető HunGast Kft. A közös megegyezéssel történő szerződésbontást több feltételhez kötnék.

 

A HunGast március 3-án 18 középiskolában, majd 12-én a bentlakásos speciális iskolákban és a szociális otthonokban függesztette fel az ételszállítást, hogy rábírja a megyei önkormányzatot akkor 620 milliós tartozása legalább egy részének kifizetésére. A tárgyalások során 35 millió forint azonnali kifizetését kérte, de az önkormányzat csak 10 milliót ajánlott. Így az egyezkedés holtpontra jutott – közölte az MTI.

A HunGast Kft. ügyvezetője, Kérfalusi Attila szerint a kft. a folyamatos egyeztetés közepette is igyekezett gesztusokat tenni. Mivel a Pest megyei önkormányzat már 800 milliós tartozást halmozott fel, a cég működése lehetetlenné vált, már a dolgozóknak sem tud fizetést adni - hangsúlyozta az ügyvezető. Ez az állapot hosszú távon nem tartható fenn, ezért csütörtökön felajánlották a megyeházának a közös megegyezéssel történő szerződésbontást.

A megegyezés feltételeként ragaszkodnak ahhoz, hogy a megyei önkormányzat fizesse meg a felhalmozott hátralékot, foglalkoztassa tovább a munkavállalókat, illetve fizessen végkielégítést azoknak, akik nem kívánnak maradni. További feltétel a kft. eszközeinek, beruházásainak átvétele vagy „pénzre váltása” és bizonyos mértékű kártérítés - ismertette a HunGast ügyvezetője.

A Pest megyei önkormányzat sajtófőnöke Ambrus András azt közölte: mérlegelik az ajánlatot. Eldöntendő egyebek mellett, hogy akkor járnának-e jobban, ha valamilyen módon megegyeznének a HunGast Kft-vel, vagy akkor, ha saját kézbe veszik intézményeikben az étkeztetést.

Amíg nem döntenek, a jelenlegi gyakorlat szerint folytatódik az ellátás. A 18 középiskola közül 16-ban mindenki kap meleg ebédet. A szentendrei Móricz Gimnáziumban csak hideg élelmet tudnak adni, a dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban pedig a rászorulók jutnak meleg ételhez. A 16 érintett szociális intézményben helyi vállalkozók állják a menüt.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?