Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. febr. 05., vasárnap, Ágota és Ingrid napja van. Holnap Dorottya és Dóra napja lesz.

Egységes önkormányzati adósság-nyilvántartás? PDF Nyomtatás
2010. szeptember 09. csütörtök, 09:49

Az önkormányzatok fizetési kötelezettségeinek nyilvántartását egységesítő módszer kidolgozását kéri a kormánytól Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke.

 

Kósa Lajos közölte, hogy az általa vezetett szövetség a nagyvárosok adóssághelyzetéről már elkészített egy gyorsjelentést, amelyet át kíván nyújtani az önkormányzati finanszírozással foglalkozó államtitkárnak. A dokumentum azért készült el – mondta el a politikus, aki a Fidesz országgyűlési képviselője is –, mert a választási kampány elején „rendkívül kétséges megalapozottságú” adatok kerültek nyilvánosságra az önkormányzatok gazdasági helyzetéről.

Az új, egységes nyilvántartás egységes módszer bevezetését feltételezi. Mivel jelenleg nincs egységes szempontrendszer, nehéz megítélni, hogy az elmúlt nyolc év költségvetési politikája „mekkora lyukat ütött” az önkormányzatok gazdálkodásán, de teljes adósságállományuk Kósa Lajos szerint „nem haladja meg az ezermilliárd forintot”.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #2 Faragó Iván 2011-05-22 13:16
A mérlegek, mellékleteik, a statisztikák, a könyvviazgáló jelentése tartalmaz (tartalmaznia kellene) minden információt. Ezek összegzése nem tudpom miért maradt el, a számok miért okoznak meglepetést. A probléma nem itt van, hanem ezen beszámolók függetlenéségév el, illetve pont a nem létező függetlenségéve l. A könyvvizsgáló félti a megbízását, a polgármester az elődjére fogja (vagy a korábbi kormányra), a saját fejleszétsek mindig fontosak és rentábilisok. testületek politikai állásfoglalások at hoznak, a számvitelhez egyébként sem értenek (sokszor jogaikkal,kötel ességeikkel sincsenek tisztában). Szóval szakmai felülvizsgálatr a lenne szükség. Nem állami kontrollra, szakmaira! Mit is érnek az eszközök, mik a valóságos terhek, mik a működés kilátásai!
Idézet
 
 
0 #1 János Judit 2011-05-12 19:46
Nem igazán értem ! A számviteli törvény és a kormányrendelet ek pontosan szabályozzák a mérlegek összeállítását, ott meg látszik az adósságállomány ! Az un. PM info és mérlegjelentés minden pénzügyes ugyanúgy készíti el. Avagy szándékos torzításra gondol? Én, mint önkormányzati pénzügyi vezető ezt a feltételezést nehezményezném !
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?