Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. febr. 05., vasárnap, Ágota és Ingrid napja van. Holnap Dorottya és Dóra napja lesz.

Áprilistól hivatalosan is megnyit a magyar zarándokút PDF Nyomtatás
2011. március 07. hétfő, 11:00

zarandokut01Március végén nyílik meg az esztergomi bazilikától Máriagyűdig tartó 420 kilométeres magyar zarándokút. Az útvonal földutakon, turistaösvényeken vezet, de a közbeeső településeket is érinti a helyi nevezetességek felkeresésével. Átlagos tempóban tizennyolc nap alatt lehet végiggyalogolni a teljes útvonalon.

 

Az út mentén 25-30 kilométerenként zarándokszállásokat alakítanak ki. A zarándokút megnyitására elkészül az útvonal településeit bemutató kiadvány, és a magyar zarándokút jelével, a kettős kereszttel ábrázolt sárga nyíllal ellátott táblákat, illetve felfestéseket készítenek az útvonalon – jelentette be Kőszegi Zoltán, a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás elnöke, aki egyúttal Dabas polgármestere is.

A Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás tavaly novemberben alakult, fő céljának azt nevezte, hogy segítse „az ország gerincét képező útvonalon hálózati rendszerben, folyamatosan működő zarándokút” megnyitását és működtetését. A kezdeményezéshez eddig 23 település, két budapesti kerület és Bács-Kiskun megye önkormányzata csatlakozott – írja az mno.hu. A magyar zarándokút része lehet a Czestochowa és Medugorje között tervezett nemzetközi zarándokútnak.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

24

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?