Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

13 milliárd forint falusi turizmusra PDF Nyomtatás
2013. november 11. hétfő, 07:00

v nemeth zsolt01Falusi szálláshelyek létrehozásának, a meglévők bővítésének, turisztikai szolgáltatások fejlesztésének támogatására több mint 13 milliárd forint áll rendelkezésre. Még az idén be lehet adni a pályázatokat, a fejlesztéseket jövő év végéig kell megvalósítani.

A támogatási igényeket november 18-ától december 13-áig lehet benyújtani postai úton a területileg illetékes Leader irodákhoz, a fejlesztésekhez maximálisan 35 millió forint igényelhető - jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, V. Németh Zsolt. A támogatás mértéke a hátrányos helyzetű térségekben akár 65 százalékos is lehet, a non-profit szervezetek számára adott támogatások mértéke elérheti a 100 százalékot is.

V. Németh Zsolt elmondta: az újabb fejlesztések az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program, illetve a Darányi Ignác Terv keretében valósulhatnak meg. Eddig már 1287 turisztikai célú beruházást támogattak, összesen 27,6 milliárd forint értékben. A még rendelkezésre álló forrásból falusi szálláshelyek fejlesztésére, új szálláshelyek építésére és meglévők bővítésére, minőségi gyermek- és ifjúsági szálláshelyek létesítésére, illetve szálláshelyfejlesztéshez nem kapcsolódó agroturisztikai, lovas- és vadászturizmushoz, erdei- és horgászturizmushoz, vízi turizmushoz kapcsolódó fejlesztésekre lehet forrásokat elnyerni.

A pályázók lehetnek természetes személyek, mikro-, kis és középvállalkozások, települési önkormányzatok, de akár non-profit szervezetek is. A pályázaton maximálisan 35 millió forint támogatást lehet elnyerni, de a Leader-akciócsoportok ezt szabályozhatják 5 millió forinttól 35 millió forintig.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?