Hirdetés
Hirdetés
Ma 2022. júl. 04., hétfő, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Több költségvetési pénz jut az önkormányzatoknak PDF Nyomtatás
2010. december 22. szerda, 07:00

penz03Az országgyűlés a jövő évi költségvetéshez benyújtott, fejezeteken belüli átcsoportosításokról szavazva több olyan módosító javaslatról is döntött, amelyek a helyi önkormányzatokat érintik. Ez az "érintés" tízmilliárdos nagyságrendű…

 

Az egyik ilyen javaslat, hogy az eredeti egymilliárd forintról tízmilliárdra emelték az MNV Zrt. által az önkormányzatoknak adható ingatlanok értékét. Ugyancsak az önkormányzatokat érinti az a módosítás, amely megszünteti a Belügyminisztérium által felügyelt önkormányzati tartalékot, és ezt a pénzmaradványt kizárólag a hátrányos helyzetű helyhatóságok támogatására különíti el. Erre a célra 2011-ben 31 milliárdos célelőirányzat jön létre. (Az idei költségvetésben 11 milliárd jutott a csődközeli helyzetben lévő települések támogatására.) A gyorsforgalmi úthálózat fejlesztési forrásainak terhére 2 milliárd forinttal több támogatást kapnak jövőre a helyi önkormányzatok, valamint további 5 milliárd forintot az áfabevételekből.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
0 #4 jogász 2011-01-08 01:38
kösz doki!
Idézet
 
 
+4 #3 dr. 2011-01-05 15:02
Egyetértek Veled jogász, cáfolni nem tudom. Hasonló terveim voltak az egyetem után,és sikerült is egy kisvárosban jegyző lennem. Kicsivel több, mint egy évig bírtam, de akkor még szó sem volt a felmentés megváltoztatásá ról.
Idézet
 
 
+1 #2 jogász 2011-01-05 07:43
Jogi berkekben köztudott, hogy a közigazgatási, illetve államigazgatási jogászok presztízse meglehetősen alacsony, javadalmazása nem kevésbé. Mégis az egyetem után azt tűztem ki célul, hogy előbb-utóbb jegyző legyek, lehetőleg egy közepes nagyságú városban. Először a hivatalok polizálódása, utána az a számomra riasztó tény, hogy a jegyzői munkakör lassan ugyan, de megkezdte „kiüresedését”, vette kedvemet a feladattól, az indokolás nélküli felmentés törvényi bevezetése pedig már túlságosan sok lett. Jegyzőnek lenni ma már nem kihívás, hanem küszködés, kiszolgáltatott ság. És nem is beszéltem az önkormányzatok pénztelenségérő l. Szeretném, ha valaki észérvekkel meg tudná cáfolni a helyzet reménytelenségé t.
Idézet
 
 
+3 #1 Bankautomata 2011-01-03 08:42
Így néz ki amikor a több = kevesebb !!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?