Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Örömmel fogadták a támogatást PDF Nyomtatás
2012. november 30. péntek, 08:00

 

martfuTöbb éve szervezi az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Az országos program keretében az uniós forrásból előállított élelmiszereket az MVH-val szerződött segélyszervezetek juttatják el a magyarországi rászorultak részére. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezet az EU élelmiszersegély program keretében idén is biztosította Martfűn a programhoz való csatlakozást.

A felkínált lehetőséggel élve a SZ.K.T.T. Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ martfűi telephelyének munkatársai élelmiszercsomagokat állítottak össze és osztottak ki novemberben, a településen élők között. A csomagszám korlátozott volt, kevesebb mennyiséget kapott a település az előző évekhez képest, mivel csak egy alkalommal tudta a Magyar Ökumenikus Segélyszervet biztosítani a programban való részvételt. Összesen 4355 kg élelmiszer (liszt, kristálycukor, durum spagetti, metélt tészta, omlós keksz) került kiosztásra 201 család számára. Az előkészítés során egyeztettek a Polgármesteri Hivatal szociális irodájával, a településen működő intézményekkel.
A kiosztható mennyiséget és a rászorultság alapját a segélyszervezet határozza meg és rögzíti az együttműködési megállapodásban. Ebben az évben két kategóriát határoztak meg: a létminimum közelében élőket és a kisnyugdíjasokat.
Valószínűleg nem minden rászoruló háztartáshoz sikerült eljutni, ezért továbbra is várja szolgálat a településen élők és a városban működő civil szervezetek részéről a jelzéseket.

MTI ÖS

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?