Hirdetés

ETK  22ev Gmail

               CÉGBEMUTATÓ


 

etk szabalyzatok FB200x75

Hirdetés
Ma 2020. máj. 30., szombat, Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.
ETK Önkormányzati Klub regisztráció

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?

ReGeneráció - Kormányzati Karrier Expo ismét a Millenárison PDF Nyomtatás
2012. október 19. péntek, 09:00

kiallOktóber 27-én, szombaton ismét Regeneráció – Kormányzati Karrier Expo lesz a Millenárison. Az immár hagyománnyá vált rendezvényt idén harmadszor rendezi meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Az expó célja a közszolgálati, kormányzati, közigazgatási munka és karrierlehetőségek bemutatása a fiatalok számára. Idén is bemutatkoznak a minisztériumok és háttérintézményeik, valamint pódiumbeszélgetések is lesznek.

A karrier expó jó alkalom arra, hogy a pályakezdő, illetve pályaválasztás előtt álló fiatalok személyesen tegyék fel az őket foglalkoztató kérdéseiket a közigazgatásban dolgozóknak vagy akár a jelenlévő állami vezetőknek.

Az idei rendezvényen hatvankét standon várják az érdeklődő fiatalokat a minisztériumok, az államtitkárságok és a kormányzati háttérintézmények képviselői, így be lehet tekinteni az ismert és kevésbé ismert kormányzati hivatalok munkájába. A hagyományokhoz híven az expó egyúttal nemzedéki konferencia lesz, pódiumbeszélgetések követhetőek majd több témában, például a közigazgatás kulisszatitkairól, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, a családpolitikáról és a tehetséges fiatalok lehetőségeiről.

A fiatalok megnyerésére különleges programokat is bevetnek, a Honvédelmi Minisztérium médiakamionjában ki lehet próbálni például egy repülőgép-szimulátort, továbbá lesz katonai rendész közelharc-bemutató, katonazenekar, afgán sátor is.

A ReGeneráció programnak nagy szerepe van abban, hogy ma már egyre több fiatal gondol a közigazgatásra mint lehetséges életpályára. A program kezdeményezője Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, az induláskor hangsúlyozta, hogy a közigazgatás megújításához nagy szükség van a jól képzett, dinamikus, a hazájuk iránt elkötelezett fiatalokra.

Ezért a kormány a közszolgálati személyzeti politikában tudatosan nyitott a fiatalok irányába. 2010 őszén a KIM a rendszerváltás óta első alkalommal rendezte meg a Kormányzati Karrier Expót, amelyre már az első évben 8000 fiatal látogatott ki, majd 2011-ben is nagy siker volt a rendezvény. Így a kezdetben rendhagyónak számító kezdeményezés jó eséllyel hagyománnyá válhat.

Szintén a fiatalok bevonására két éve elindult a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program, amelynek köszönhetően eddig közel félezer fiatal kapott már lehetőséget arra, hogy szakmai gyakorlaton vegyen részt a hazai, illetve a külföldi közigazgatásban. Minden évben Közigazgatási Nyílt Napot és ReGeneráció tábort is hirdet a minisztérium, amelyre szintén többszörös a jelentkezés. Szeptemberben pedig megkezdte az első tanévet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely a legfontosabb bázisa lesz a közszolgálatban dolgozók utánpótlásának, szakmai továbbképzésének.

A harmadik Regeneráció – Kormányzati Karrier Expo 2012. október 27-én, szombaton 10 és 16 óra között várja a fiatalokat a budapesti Millenáris Park D épületében. További információk a facebook.com/regeneracio oldalon találhatóak.

(Sajtó Főosztály, KIM Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)

 

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Szabályozási Tudsátár