Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

A jegyzőnek elege lett a cigányokból PDF Nyomtatás
2012. augusztus 17. péntek, 09:00

fekBár két és fél hete érte sérelem a Feketegyöngy Kulturális Egyesület táncosait Drávatamási falunapján, az együttes 12-14 éves tagjai és felnőtt kísérői, még mindig nem ocsúdtak fel a megaláztatásból – írja a Népszabadság.

 

Mindeddig nem is beszéltek a történtekről, most mégis megtették. A Baranya megyei Drávafokon működő Feketegyöngy cigány együttes, s táncosai évente több tucatszor lépnek színpadra. A számos fesztiváldíjjal büszkélkedő fiatalok örömmel fogadták, hogy július 28-án felléphetnek Drávatamási falunapján. A fellépés nem volt zavartalan. Buzás Sándor, a drávafoki cigány kisebbségi önkormányzat képviselője elmondja, hogy az első két számot a közönség nagy tapssal fogadta, ám amikor a harmadik szám kezdődött, a kísérőzene elhallgatott.

A táncosok azt hitték, valami gond van a CD-lejátszóval, ezért lejöttek a színpadról. A közönség azonban visszatapsolta őket, és mivel visszajött a zene, eltáncolták az utolsó számot. Később az együttes vezetője megtudta, hogy a zenét a körjegyző halkíttatta le. Állítólag azt mondta, elege van a cigányokból. Az együttes vezetőjét nem tudtuk megkérdezni az előbbiekről, mert Németországban dolgozik.

Megkerestük viszont a Drávatamási hivatalos ügyeit is ellátó darányi körjegyzőt, Szolga Józsefet, valóban az történt-e, amit a drávafoki kisebbségi képviselő állított: „Nem kívánom kommentálni az ügyet” – tért ki a válasz elől, s hozzátette: „nem biztos, hogy úgy történt, ahogy ön hallotta”.

Arra a kérdésünkre, hogy akkor hogyan történt, csak ennyit válaszolt: „Nem érdekel, mit írnak a szennylapok, megtartom a véleményemet.” Megpróbáltuk elérni Drávatamási polgármesterét, Sabacz Józsefet, ám nem értük el a hivatalát társadalmi állásban betöltő faluvezetőt. A körjegyzőségen üzenetet hagytunk neki, de nem hívta vissza tudósítónkat. Amúgy a hivatal dolgozói az üzenet felvételekor prognosztizálták, hogy ez várható, mivel a polgármester nekik már jelezte: nem nyilatkozik a jegyző tettéről.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?