Hirdetés
Hirdetés
Ma 2022. máj. 20., péntek, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.

Akár kényszerrel is ösztönözni kell az embereket a munkára PDF Nyomtatás
2011. december 05. hétfő, 08:00

 

balog_zoltan01A legalsó társadalmi rétegeknek semmilyen tapasztalatuk sincs a munkáról a felzárkózásért felelős államtitkár szerint. Számukra a kiút első lépése lehet a közmunka.

Hárommillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, nekik jelenthet kiutat a most elfogadott Nemzeti Felzárkózási Stratégia – mondta a felzárkózásért felelős államtitkár, Balog Zoltán beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A késztetést kell felkelteni az emberekben, akár kényszerrel is ösztönözni kell őket - magyarázta. A legalsó társadalmi rétegnek semmilyen tapasztalatuk sincs a munkáról, számukra a kiút első lépése lehet a közmunka – folytatta gondolatmenetét.

Balog Zoltán szerint a nagy állami ellátórendszerekben eddig mellőzték a közmunkásokat, ezentúl több feladatot kapnak. Emellett a nagy állami beruházások pályázatait is úgy írják ki, hogy a nyertesnek bizonyos létszámban közmunkásokat is be kell vonnia a kivitelezésbe.

A képzőrendszert is úgy alakítják át, hogy olyan szakmai képesítést kapjanak az emberek, amilyenre a piacon valóban szükség van. Ezzel kapcsolatban példaként említette, hogy 2000 roma nőt képeznek ki szociális asszisztenssé. A politikus elmondta: akiket kiképeznek, azoknak keresnek vagy teremtenek munkahelyet.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?