Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Jövő év után akarják rendezni az önkormányzati adósságokat PDF Nyomtatás
2011. szeptember 30. péntek, 06:00

 

varosokViták zajlanak az önkormányzati törvény „nulladik” változatának kabinet elé terjesztése előtt, ami a jövő hónapban megtörténhet. A települések adósságának rendezéséhez több új törvény megalkotására is szükség lesz még – mondta a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára.

Az alapvető koncepcióban egyetértés van, a törvény több részlete azonban még kérdéses, és csak a következő hetekben dől majd el - mondta Tállai András államtitkár az önkormányzatok napján. Vitás még például az, hogy milyen feladatok maradnak az oktatás területén az önkormányzatoknál. Az is kérdéses, hogy milyen feladatokat vesz át az állam az egészségügyben. „Több összeférhetetlenségi kérdésben, a tisztviselők díjazásában is vannak nyitott kérdések, vagy nyitott például a főállású polgármesterség kérdése. Tehát több aprónak tűnő, de mégis nagyon fontos kérdésben majd csak a parlamenti szakaszban fogjuk meghozni a döntést” – sorolta az államtitkár a Kossuth rádió tudósítjának.

Azt is elmondta, hogy 2013. január elsejétől tervezik megteremteni azt a feltételrendszert, amelynek keretei közt az önkormányzatok adóssága rendezhető lenne. Ehhez azonban jövőre új törvényeket kell alkotni.

Lamperth Mónika MSZP-s országgyűlési képviselő, korábbi belügyminiszter szerint Tállai András nyilatkozata vagy cinizmusról árulkodik, vagy arról, hogy az államtitkár nem ismeri a jövő január 1-jén életbe lépő alaptörvény önkormányzatokra vonatkozó rendelkezéseit. Az új alkotmány ugyanis állami, kormányhivatali felügyelet alá helyezi helyhatóságokat – mondta.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+1 #2 Pénzügyes 2011-10-05 08:56
Az észrevétel jogos! Remélem nem szívnak mint a torkos borz. A nagyon-nagyon durva lenne, arculcsapása minden okosan célszerűen gazdálkodó önkormányzatnak . Azért itt van egy olyan réteg is akik az általános éreteleben vett ÖNHIKI-vel - hátrányos helyzetűekkel, szemben előnyos helyzetbe kerültek - jelentős, átlagot meghaladó adóbevételekkel rendelkezők. Nem igazán lenne szerencsés ha ezeket még pluszba meg is támogatnának.
Idézet
 
 
+4 #1 csak egy észrevétel 2011-10-02 16:56
Mi lesz azokkal akik okosan célszerüen gazdálkodtak és nincs semmilyen adósságuk?
Őket mivel honorálja a kormány
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?