Hirdetés

Hogy volt régen....?
girdmario

Hirdetés
Ma 2023. márc. 23., csütörtök, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Vészhelyzet Pest megyében PDF Nyomtatás
2011. augusztus 11. csütörtök, 05:41

 

menza01Pest Megye Önkormányzata közleményben tudatta, hogy a tizenkét szociális intézményben ellátott 1724 ember élete, egészsége és biztonságos ellátása érdekében birtokba vette a közétkeztetés biztosításához szükséges létesítményeket, eszközöket és helyiségeket.

Pest Megye Önkormányzatának feladata, illetve felelőssége a közétkeztetés megszervezése. A birtokbavétel e felelősségből következik, és az volt a célja, hogy megszűnjön a szociális vészhelyzet – kezdődik a közlemény, majd azzal folytatódik, hogy a „birtokbavétel szükségszerű, indokolt és az egyetlen olyan megoldás, amely az adott helyzetben helyes, illetve elfogadható. Szükségszerű, mert a Pest Megye Önkormányzata fenntartása alá tartozó 12 intézményben 2011. augusztus 2-án a HunGast Kft az érvényben lévő szerződés ellenére a tálalás lehetőségét is felfüggesztette, és az eddig üzemeltetett konyhákat bezárta. Indokolt, mert nincs semmilyen egyéb lehetőség az otthonokban élő emberek ellátására – nem használható az étkészlet, nem oldható meg a tárolás, a hűtés, a melegítés, a mosogatás; és a szociális ellátottak egyedi szükségleteinek kielégítése, például a pépes ételek előállítása. Így szociális vészhelyzet következett be, amelynek elhárítására; a járványos megbetegedések, fertőzések, és egyéb betegségek és ezek következményei elkerülésére a Pest Megye Önkormányzata tulajdonában álló konyhák és tálalóhelyiségek birtokbavétele jelenti az egyetlen helyes és elfogadható megoldást.”

A folytatásban az önkormányzati közlemény a HunGast Kft. szemére veti, hogy a konyhák megnyitására vonatkozó, ismételten megküldött felszólításnak nem tett eleget, az önkormányzat ajánlatait tárgyalás nélkül elutasította. Az ajánlatokról azonban nem árul el többet, viszont ismételten „elismeri, mint ahogy mindig is elismerte, hogy a HunGast Kft felé jelentős tartozása áll fenn”. Pest Megye Önkormányzata a közleményben azt is leszögezi, hogy „továbbra is elkötelezett a két fél közötti kapcsolat tárgyalások útján történő rendezése mellett. Jelen esetben is felelősséget vállal a HunGast Kft tulajdonát képező, ugyanakkor Pest Megye Önkormányzata tulajdonában álló konyhákban és tálalókban elhelyezett eszközökért a birtokbavételkor készített részletes jegyzőkönyv, illetve leltár alapján”.

Mint arról még márciusban beszámoltunk, a közétkeztetési feladatokat ellátó HunGast Kft. először akkor függesztette fel tevékenységét a Pest megyei iskolákban és szociális intézményekben, mert finanszírozási gondjai támadtak a megrendelő tartozása miatt. Ennek összege akkor 450 millió forint volt, azóta 1,2 milliárdra növekedett, miután a két fél a kft. kezdeményezésére szerződésbontásban állapodott meg, de a kft. vállalta, hogy a tálalási feladatokat továbbra is ellátja, míg az önkormányzat a tartozás törlesztésére tett konkrét ígéretet. Hírek szerint az eltelt idő alatt 10 millió forintot törlesztett.

Ahogy arról hírt adtunk, a HunGast értesítette az érintett intézményeket, hogy augusztus elején leáll a munkával. Ezután hozzálátott a saját beruházásként felszerelt üstök, sütők és egyéb berendezések leszereléséhez, hogy értékesítésükből legalább valamennyi pénzhez jusson. Erre volt válasz az önkormányzati birtokbavétel és az azt magyarázó közlemény.

Ossza meg a bejegyzést

 

Hozzászólások  

 
+2 #2 icuu@freemail.hu 2011-08-29 18:24
Könnyű a képviselőknek!! ! Nem őnekik kellet,fizetés nélkül dolgozni három és fél hónapon keresztül dolgozni! Közben becsülettel fizetni a közüzemi számlákat,meg élni abból a semmiből amit a mai napig nem fizettek ki!Szeretnék azzal a képviselővel találkozni,aki ebből meg tud élni,csekkeket tud fizetni!Az a képviselő Ország legnagyobb kitüntetését érdemli!!!JÓ VOLNA HA EZEN EL GONDOLKODNÁNAK, ÁT ÉREZNÉK EZEKNEK AZ EMBEREKNEK A HELYZETÉT,A SEMMIBŐL HOGYAN ÉLJENEK MEG. AMIBEN ÁPRILIS ÓTA TELJES KILÁTÁSTALANSÁG BAN,TISZTA IDEG BETEGEN,TISZTA IDEGBETEGEN TENGETIK A NAPJAIKAT,MIKOR KAPJÁK MEG A MUNKÁJUKÉRT JÁRÓ FIZETÉSÜKET???M IKOR ÁLLHATNAK ÚJRA MUNKÁBA??? Egy szerencsétlen kis ember!!!!
Idézet
 
 
+7 #1 mikor? 2011-08-11 07:04
Mikor tudatja közleményben a Pest Megyei alispán, hogy a képviselők lemondtak a tiszteletdíjukr ól?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

alapnet2

25

               CÉGBEMUTATÓ


 

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?