Hirdetés
Hirdetés
Ma 2022. jan. 20., csütörtök, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Ötvenhat önkormányzat közösen szerzi be a gázt PDF Nyomtatás
2011. június 27. hétfő, 08:00

 

gaz01Több mint négyszázmillió forinttal olcsóban szerzi be a Békés megyei önkormányzatok többsége a földgázt a megyei önkormányzat által szervezett közös gázbeszerzési program keretében. A közbeszerzési pályázatot a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. nyerte el, így a következő egy évben ez a cég szállítja a gázt a konzorciumba tömörült önkormányzatoknak.

A megyei önkormányzat gesztorságával három évvel ezelőtt kezdődött el a közös gázbeszerzési program – mondta Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke. Már ötvenhat település, négy kistérségi társulás, a megye tizenhárom intézménye csatlakozott a konzorciumhoz. A program célja az volt, hogy a közös gázbeszerzéssel enyhítsenek a megyében működő önkormányzatok terhein. Az elmúlt évek alatt 56 település csatlakozott a közös beszerzéshez.

A tenderfelhíváson a szolgáltató a tavalyi árhoz képest is mintegy 100 millió forinttal kedvezőbb ajánlatot tett. Így a szállító cég összességében 15,7 millió köbméter gázt fog eljuttatni egy év alatt a megrendelőnek. A beszerzési érték forgalmi adóval együtt meghaladja az 1,7 milliárd forintot – írta az ingatlanmenedzser.hu.

Ha nem tömörültek volna konzorciumba a települési önkormányzatok, akkor a tavalyi árhoz képest kilenc százalékkal magasabb összegért vásárolhatták volna meg egyenként a szolgáltatótól a földgázt – mondta Farkas Zoltán.

Ossza meg a bejegyzést

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

23ev

               CÉGBEMUTATÓ


 

online

Bejelentkezés

Miért érdemes regisztrálni?